op naar huis - Reisverslag uit Beijing, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu op naar huis - Reisverslag uit Beijing, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

op naar huis

Door: left eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

18 Maart 2008 | China, Beijing

13/01/2008 zondag

dag 268, verhaal 275

De laatste dag in China, de laatste dag in zuid-oost Asie en de laatste dag van mijn reis.
Hoe besteed je die ?

Beetje gamen geweest in een lokaal internet cafe.
Mijn bagage voor de laatste keer opnieuwe ingepakt, zodat alles nog wat beter beschermt licht.
Uitgecheckt uit het hotel.
In een sauna gezeten, en een douch van een 45 min om lekker schoon en fris aan de terug reis te beginnen.
Inkopen gedaan zodat we wat te eten hebben in de luchthaven, en natuurlijk alvast mijn ontbijt voor de volgende dag,
welke bestaat uit 2 x great wall banket + pannenkoeken.

De tijd ging door dit alles nog redelijk snel, en om 01:00 uur zijn we nog met de taxi vertrokken naar de luchthaven wat nog
een rit van 45 minuten was.

Mohammed kon zich om 04:00 uur inchecken.
- Zet uw bagage maar op de band.
- 39 kg ? Daar zult u voor moeten bij betalen.
Pardon ? Ik mocht bij mijn heen vlucht 2 x 20 kg meebrengen, dus 39 kg zal toch wel gaan.
- Op deze vlucht mag u maar 1 x 20 kg met u meenemen.

Dus weer een hoop gezeur natuurlijk. Uiteindelijk kwam hij weg met 1 x 35 kg. De overige 4 kg moest hij maar weggooien of betalen.
Dan baal je ook even hoor, ga je eindelijk weer naar huis toe...krijg je zoiets.

om 05:30 uur afscheid genomen van elkaar. Dat was toch wel even raar na 4,5 maand samen opgetrokken te hebben, 24 uur per dag.
aardig gek.

Vanaf toen had ik nog 6 uur voordat ik kon inchecken, maar niet kunnen slapen natuurlijk. Dan maar een beetje aan
het relaxen geweest.

Eindelijk kon ik dan zelf inchecken. En alles ging perfect.
Mijn laatste geld had ik nog besteed aan chocola (Kitcat). De zelfde als die ik toen gekocht had bij het avontuur
van de thailand naar de filipijnen vlucht (waar ik in 30 min nog snel een ticket uit de Filipijnen moest kopen).
6 euro voor 6 grote repen :D. Tax free.

Ook de vlucht was erg goed. Geen vertraging en geen tussen stops. Nog wel een goede 4 uur kunnen slapen, dus ik was over mijn
grootste vermoeidheid heen.

Eenmaal aangekomen duurde de bagage wel weer lang, maar ja...first in, last out.
Bij de douane werd ik er toch nog uitgepikt, maar nadat ze mijn bagage gescanned hadden en mijn zwaarden netjes op hun monitor
zagen bedankten ze me vriendelijk. Hahaha, ik vind het wel best, maar ging er van uit dat ze het toch wel even wouden zien.
Zo had ik ook een camera en Ipod op zak, maar daar vroegen ze ook verder niet naar. Vriendelijke lui.

Ik mocht links of rechts de deur uit. Voor links gekozen omdat ik wist dat de rest van de reizigers door de rechter deur gingen.
zie ik mijn ouders + zussen bij de andere uitgang staan wachten met een spandoek :D.
Erg leuk, eindelijk echt weer thuis.

Mijn eerste indruk van nederland was dat het ik me gelijk thuis voelde. Ik voelde me geen vreemde in mijn eigen land, waar
ik zo bang voor was geweest. Alles was nog zo vertrouwd hetzelfde.
Ook toen ik thuis binnen stapte. Een gevoel of als ik niet weg geweest was.
Of dan in iedergeval geen 9 maanden.

Toch wel lekker hoor, thuis zijn.