geen sanda meer - Reisverslag uit Yantai, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu geen sanda meer - Reisverslag uit Yantai, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

geen sanda meer

Door: left eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

30 November 2007 | China, Yantai

20/11/2007 dinsdag

Weer een half zieke dag, welke niet erg genoeg is om binnen te blijven.
En zo heb ik weer een depresief momentje, waar ik gewoon nergens zin in heb en min of meer genoeg van de training heb.
Ik heb besloten minder tot geen Sanda meer te gaan trainen, zodat ik me meer op mijn vormen kan richten.
Dat vind ik een stuk leuker, en ik heb het idee dat ik mijn lichaam volledig uitput tijdens de Sanda trainingen waardoor ik
me na afloop altijd klote voel.
Dan kan je zeggen, doe het wat rustiger aan wanneer je aan het trainen bent, maar probeer dat maar eens te doen bij
onze Master.
Mijn Master vond het geen probleem toen ik het voorstelde. Het enige wat hij eigenlijk zij was....okay.
Wat nogal opvallend was, gezien hij niet de reden of een iets diepere uitleg nodig had.
Hij voegde er nog wel aan toe dat hij me al een hele tijd iets wil vertellen of uitleggen, maar dat hij er niet toe in staat is
zonder een vertaler.
Goed, ik zal het wel afwachten dan.

Smiddags ben ik in slaap gevallen omdat ik de hele dag wat moe blijf. En savonds kan ik niet meer dan 6 a 7 uur slapen.
Het vervelende is omdat ik zo moe ben, vroeg in slaap val. Wat me elke avond in de midden van de nacht wakker maakt.

Morgen is dan eindelijk weer de 2e grading.
Ik ben nog een beetje aan het oefenen gegaan. Alles zit er aardig in, dus ik verwacht niet al te veel problemen.

Doordat ik snel moe ben doe ik het rustig aan tijdens de training, ik heb nu min of meer mijn eigen trainings programma dus ik heb wat meer vrijheid
wat het allemaal wat leuker maakt.
Deze dag ben ik in mijn winterjas aan het trainen geweest en ben ik voor het eerst muziek aan het luisteren tijdens de training.
Hier heeft de Master geen commentaar op gegeven waar ik vond stond te kijken. Ik had verwacht dat hij hier maximaal op tegen was. Mischien geeft hij me
in het vervolg meer vrijheid, ik heb geen idee. Ik weet dat in andere trainings groepen er 2 studenten min of meer hun eigen trainings programma hebben, dus
ik ben zoiezo niet de enige in met een dergelijke situatie.
Ik heb hoofdzakelijk mijn training besteed aan het coachen van een mede student (James) wiens het zijn eerste grading gaat worden. En hij is er niet helemaal klaar
voor, dus het is een kleine moeite hem meer voor te bereiden.

We hadden vanaf 07:00 uur al geen water meer, wat een behoorlijke vieze bedoeling geeft in deze academie. Zeker omdat er een stuk of wat studenten het niet
door hadden voordat ze naar de wc gingen.
Dat heeft zo een uurtje of 6 geduurd voordat het verholpen was, en na een minuut of 60 voordat het weer kapot was.
Het was blijkbaar iets waar het hele dorp last van had, maar hier was de stank behoorlijk te ruiken in de gangen :D.

Zo moest er ook voorzichtig gedouched worden gezien we geen koud water hadden, maar enkel heet (komt uit een reservoir).
Maar dat vond ik al lang best, gelukkig konden we nog douchen :D.

19/11/2007 maandag

De eerste training van de week is over het algemeen altijd de basics oefenen. Maar laatste week hebben ze na elke basic een mooie afsluiting geoefend.
Gezien ik ziek was liep ik hier in achter, en ben alleen gaan oefenen. Een goed begin van de week.

Eindelijk de staf vorm beeindigd, wat ook wel tijd werd gezien deze week al de grading is.

Na Sanda had ik weer hoofdpijn, dus de ziekte is nog steeds niet goed uit mijn lichaam.