2e dag Kite cursus - Reisverslag uit Manilla, Filipijnen van Coen Huissen - WaarBenJij.nu 2e dag Kite cursus - Reisverslag uit Manilla, Filipijnen van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

2e dag Kite cursus

Door: left eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

20 Augustus 2007 | Filipijnen, Manilla

18/08/2007 zaterdag 400 Peso(6,5 euro)/nacht

Vol goede moet uit bed gekropen zodat ik om 08:30 uur weer op het water kon staan.
Na 5 minuten hadden we de kite weer de lucht in welke dit keer een 9 m4 was.
Er stond een beetje wisselvallig windkracht 5, maar nadat ik het board onder mijn voeten geplaats had was ik ook weg.
Zonder te vallen bereikte ik de andere zijde van de baai, enkel de terugweg was nog een beetje aanklooien.
De hele dag lekker bezig geweest...en met een aantal goede runs, lag ik toch nog te veel in het water.
Ik had nog steeds een kleine moeite met de kite gelijk in de juiste positie brengen zodat je maximale power heb.
Het lijkt zo makkelijk, is het ook, maar je moet alleen even weten hoe... :D.
In de morgen heb ik het bevestigings koort die aan je harnas (trappeze) bevestigd word afgebroken, en in de einde
van de middag schoot ik uit een voetband, nadat ook die afbrak. Ik had het toen weer een beetje gehad :D...en had
geen zin meer om van board te wisselen.
Terug in de shop vertelde de eigenaar dat de tyfoon nu echt weg trekt, en dat de wind waarschijnlijk niet veel
meer gaat wezen de volgende dag. Hoop blijven houden...want ik wil binnen deze cursus nog een sprong maken, mijn
nieuwe doel ;).
Ik was behoorlijk verbrand, de zon is echt te perfect. Zeg maar presies naast mijn kite...waardoor je er constant in
kijkt. Dit zorgde dan ook voor wat behoorlijke verbranden plekken in mij gezicht. Ik moet dan ook wel zeggen dat ik me
pas in de middag ben gaan insmeren ;).
Savonds ben ik met de andere (vrouwlijke) cursist uit geweest welke hier stage liep als tandarts. De verschillen met
zweden waren dan ook redelijk groot :D. Ik had verwacht dat er wel meer toen doen was, gezien hier de weekende drukker
zijn dan de gemiddelde dag. Maar uiteindelijk was het een geslaagde avond. Nog bijna toeschouwer geweest van een grootte
vechtparty tussen outsiders (die er woonde) en de locals. Er werd al gedreigd (mondeling wel te verstaan) met vuurwapens,
dus de situatie werd al redelijk gezellig. Na enige navraag, blijkt dat bijna iedere filopino een wapen heeft, en als een
Antiliaan niet bang is deze te gebruiken. Gezellige buurt :D. Vandaar dat er bij iedere shop een beveiligings ambtenaar staat
met een geladen pistool/shotgun.

• 21 Augustus 2007 - 13:35

Mim:

he welm voorzichtig zijn he wil je weer wel heel tegen komen als je terug bent
    je bent wel al lang weg hoor
    xxxx