mieren op oorlogs pad - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Coen Huissen - WaarBenJij.nu mieren op oorlogs pad - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

mieren op oorlogs pad

Door: left eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

05 Augustus 2007 | Cambodja, Khett Siem Reab

05/08/2007 zondag hotel: 5 dollar/nacht

Ik ga toch maar mijn 3 dagen vol maken... dan weet ik tenminste zeker dat ik niks gemist heb.
Ik heb een dealtje kunnen sluiten met de zelfde taxi driver om 2 verder gelegen tempels te bezoeken (50 km verderop).
Er moest eerst nog wel hard onderhandeld worden, maar ik ben van 20 naar 13 dollar gegaan...en ik was duidelijk
de enige die hier blij mee was :D. Maar ze gaf de vorige dag aan dat ze al 9 dagen gaan mensen neer vervoerd had,
dus van die kennis kon ik handig gebruik maken.

Er was nog 10 minuten een probleem met de scooter voordat we weg konden, en die heb ik samen met een politie agent gespendeerd.
Hij vond het leuk om wat verhalen over de politie in nederland te horen...en ook ik vond het grappig om te weten te komen dat je
enkel een wapen draagt als je die zelf koopt. Dan mag je wel zelf bepalen wat het is, dat is dan weer een voordeel :D.

De tempels waren weer tempels, maar ik ben tevens naar een waterval geweest...en dat werd meer avontuurlijk dan verwacht.
Op het moment dat ik aan de voet tocht er naar toe wilde beginnen, kwam ik 3 gasten (Engeland) waar ik me bij voegde.
We waren net de brug over toen we op een leger mieren stuite welke net een 30 cm lange duizendpoot vermoord (vermoedelijk)
hadden. Ze wilde deze duidelijk overdragen naar hun koninkrijk om deze overwinning te vieren, want ze hadden een heel transport
op poten gezet om hem te vervoeren. Zoals te zien is werd er aan alle kanten gewerkt...en zeker toen ze deze steen af moesten, werd
het nog even spannend of ze het wel in goede banen konden blijven lijden. Maar ook dat ging goed...en ik geloof zeker dat ze rijkelijk
hebben kunnen smullen van dit beestje :D.
ik probeer er nog een filmpje van het hele gebeure op deze site te zetten.

Na deze ervaring waar we zeker 15 minuten van hebben genoten...zijn we onze reis vervolgd. Er waren 2 wegen....1 naar de brug,
de 2e naar de waterval. Het werd eerst de brug, welke gewoon een steen in het water was...en het een beetje rare verwoording voor
een brug was.
Er kwam een goed idee naar boven bij 1 van de gasten om onze weg via de rivier te vervolgen, en zo werd het een waar avontuur.
De weg was voornamelijk glad...en zo nu en dan lag er dan ook wel 1 onderuit. Op een gegeven moment viel er 1 zo hard, dat hij toch maar
even bleef liggen...maar ook dat was niet ernstig genoeg om niet door te kunnen.
De tocht werd overgens op blote voeten gedaan, welke het beste comfort met zich mee bracht...slippers werken zeker niet.
Toen we echt niet meer verder konden zijn we terug gegaan, en hebben van een heerlijke douch genoten onder de waterval.

Op de terug weg ben ik nog even snel naar een landmijnen museum gegaan, welke we passeerde.
Hier was niet veel te zien, maar het gaf een kleine indruk hoe ze ermee omgingen. 2 soort van grappige foto's heb ik er ook bij geplaats.
Ik weet niet echt of ik het grappig moet vinden, laten we het maar opmerkelijk noemen dat het is een museum hangt :D.

Ik wil nogmaals zeggen dat het landschap hier in Cambodia me blijft verbazen. Het is echt geweldig om gewoon wat rond te rijden en
te genieten. Zelfs met klote weer zoals vandaag...constant wat miezer tot regen.

Ik heb trouwens een goede manier gevonden om die ("iets" wat irritante) kinderen te negeren. Neem je MP3-speler mee, en zeg niks terug :D
werkt perfect. Niemand zeurde meer, ja wellicht deden ze dat wel...maar ik had er geen last meer van :D.

De vorige dag tijdens het avond eten kwam er nog een groep mensen langs gelopen waar ik gebeuren niet van kon plaatsen.
Ik verwachte eigenlijk een bruiloft of zoiets....iedereen was in het wit gekleed + witte bloem...en een monnik werd in het midden van de stoet
gedragen (op zoon mooi stoeltje). Maar uiteindelijk kwam er een grafkist voorbij op een boerenkar, welke getrokken werd door 6 mannen.
Het eten smaakte trouwens erg lekker ;).

• 05 Augustus 2007 - 14:40

Left Eye:

Ik heb weer foto's geupload.
    Nog een paar van het Royal Palace welke aardig zijn.
    Bij het copieren/branden van mijn foto's is het goed fout gegaan, maar hopelijk staan die foto's nog op de computer van Rob...hopelijk kan ik die ook nog op de site zetten.

• 06 Augustus 2007 - 19:56

Sien:

Hey Coen, je maakt echt allemaal spannende dingen mee. De foto's zijn echt allemaal mooi. Maar die ene jongen is echt hard gevallen joh. Veel plezier nog.

-xxx-