eerst dag beijing
Door: left eye
Blijf op de hoogte en volg Coen
01 Januari 2008 | China, Yantai
We hadden nog wat eten gekocht voordat we de trein op gingen, dus we konden van ons eigen brood genieten.
Als je het eten langs zag komen wat ze in de trein aanboden wilde ik er geen vergelijking maken met mijn droge brood.
Rond 9 uur kwam de andere Master (Bo) kijken hoe het ging, en of iemand mee wilde naar mijn Master (Wang).
Tuurlijk wilde ik wel even een kijkje nemen. Aangekomen was het nog aan het slapen ?...maar hij vertelde dat hij zich niet lekker voelde.
dus dat verklaarde het.
Even gezellig aan het praten geweest wat hij ook wel erg leuk vond.
We hebben aangegeven dat we mischien naar de Shoalin Temple willen gaan, waar hij (en alle andere Masters) zijn training gedaan heeft.
Dit vond hij heel leuk, en vertelde mijn dat de broer van een Master op mijn academie daar nogsteeds aan het trainen is. en als we heb bellen
als we daar zijn, we alles kunnen zien, in plaats van enkel de touristische (duur betaalde) rondleiding.
Dat is wel erg leuk, en hopelijk herkent hij ons nog. Hij was namelijk 1 keer op de academie wanneer wij onze sparrings gevechten hadden.
Het was achteraf een trein reis van 16 uur, in plaats van de verwachte 14 uur. We maakte elke uur bijna een stop van een 30 tot 60 minuten.
Dit was behoorlijk raar, en ik kon er geen goede verklaring voor bedenken.
In Beijing aangekomen was het weer wat energie steken in het vinden van een taxi. we wilde een kijkje nemen bij het hotel waar 2 van onze reisgenoten naartoe
gingen.
We stonden een taxi schauffeur wijs te maken waar we naar toe wilde, en na 30 minuten wist hij het, en vroeg 150 yuan (15,- euro). Dit werd beantwoord met
een hoop gelach, en we deden een tegen bod van 15 Yuan. Dit werd weer beantwoord met een vuist in de lucht, en zo hadden we na ons eerst half uur in Beijing
nog niks bereikt. Er stonden een hoop mensen kamers te verkopen op het plein waar we aan het wachten waren. En op een gegeven moment komt er een man naar ons
toe, welke zeer opvallend genoeg engels spreekt, en gaf ons een erg goed aanbod.
Het hotel waar we heen wilde moest 180 Yuan kochten voor hetzelfde wat deze man aanbood voor 90 Yuan.
Dit is dus de reden waarom ik niet vooruit boek, maar op het moment zelf rond kijk.
Ik heb even een foto van de beste man gemaakt om er voor te zorgen wanneer hij ons niet belazerd. Als hij dat zou doen, zou dit een perfect moment voor hem
zijn om het af te kappen.
Waar hij vond alles best, dus ik had er wel vertrouwen in.
Het hotel leek verder dan verwacht, en de taxi schauffeur was echt een snelheid duivel. Ik ben tegenwoordig niet makkelijk bang te krijgen in een auto,
maar deze gast leek dat uit te willen proberen.
Het hotel was zoals beschreven, en we waren voor vandaag erg tervreden met het resultaat.
Nadat we ons wat opgefrist hadden, kwam er een Chineese vriend van Mohammed langs welke hier woont.
Goeie gast, en toen we uit eten gingen was het perfect dat hij de zelfde taal sprak. We hebben nog nooit zo snel eten besteld :D.
Het eten was weer heerlijk, welke soort een hot pot was. Daarna zijn we naar Tiananmen square gegaan, waar een hoop mooie gebouwen gelegen liggen.
Er hangt ergens een gigantisch klok, die afteld naar de opening van de Olympische spelen 2008.
Nog 230 dagen, en 25 uur te gaan :D.
Je kan in deze omgeving ook uitgebreid shoppen, waar we een tijdje aan het rondlopen zijn geweest.
Nog 2 keer in de metro gestapt, en zo waren we weer terug in het hotel.
Mijn eerste indruk van Beijing:
Het is minder high tech dan verwacht. Ik had zeker meer het idee van een HongKong, maar wat dat betreft is het een behoorlijk oude stad.
Het is aan de andere kant wel gigantisch, en als voorbeeld heeft het bijna net zoveel inwoners als Shanghai (13,8 tegen 13,2 miljoen), alleen is Beijing
3 keer zo groot qua vierkante km (6.300 tegen 16.800 km).
Maar ik ga hier zeker mijn tijd wel vermaken.