dag 1 duik Cursus Advange open water - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Coen Huissen - WaarBenJij.nu dag 1 duik Cursus Advange open water - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

dag 1 duik Cursus Advange open water

Door: Left Eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

06 Mei 2007 | Thailand, Koh Tao

1/5/2007 di

Ik werd om 06:30 uur wakker van mijn wekker, en had behoorlijk hoofdpijn. Lekker begin om de

eerste duik te maken dacht ik nog. Ik pakte mijn spullen en liep naar het restaurant om

eerst maar eens een ontbijt te nuttigen. Hopelijk dat het daar een beetje van over wil gaan.
Ik bestelde een musli,Yogurt met vers fruit...en dat was erg smalijk op de vroege morgen.
Mijn duik uitrusting hadden ze klaar gezet voor me, en we zouden vervolgens met taxi naar de

boot gereden worden, welke ons naar de duik lokatie zou varen. De boot zag er aller redelijk

uit...maar eenmaal onderweg had ik alle energie nodig om niet zee-ziek te worden. Dit voor

de helft, maar gelullig zette het niet door.
We zouden 2 duiken gaan doen...een multi dive (meerdere hoogtes) en een andere :D (geen idee

meer)
Eenmaal te water ging het stukke beter met mijn misselijkheid, en ik kon volledig genieten

van mijn duik. De oefeningen die we deden ging soepel, en zonder enige problemen voerde ik

ze uit. Het waren meer herhalingen die we deden van mijn vorige duik cursus, en ik had niet

echt het idee iets geleerd te hebben.

Tijdens de duik kreeg ik behoorlijk last van mijn voeten, dit omdat ik een maatje te klein

mijn vinnen besteld had...het ging wel erg vervelend worden, en trok ze op den duur maar

half uit (mijn hielen uit de flipper). Dit verzachte een hoop maar zwom beroerd :D.

Na mijn eerste duik...vertrok de boot naar onze 2e bestemming, en tijdens de reis konden we

ons tegoed doen aan verse ananas en watermaloen. Mijn hoofdpijn kwam weer rustig terug, en

opnieuw kon ik gaan vechten tegen de misselijkheid. Gelukkig won ik het, en kon ik zonder de

vissen te verwennen van mijn braaksel, met een volle maag te water gaan voor de 2e duik.

Deze duik was tevens een duik zonder iets geleerd te hebben, maar des te meer kon je

genieten van de omgeving...welke redelijk mooi was (vergelijkbaar met Curacao).

eenmaal terug in Buddha View (duik centrum), werd ik gezocht omdat mijn kamer vol geregent

zou zijn. Dit klonk niet echt grappig, omdat ik de dag ervoor al mijn gedragen kleren,

(hand)gewassen had. Dus eenmaal in mijn kamer zag ik dat alles hetzelfde was als het moment

dat ik vertrok ?? Niks vochtig, nat of enig ander teken dat er iets ingeregent zou zijn. Ik

begon aan de eigenaar te twijfelen die me het vertelde, maar besloot naar de kamer van mijn

buddy te verhuizen. Dit omdat ze een 2 slaap kamer appartement had, met tv, warme douch, en

"wel" electriciteit (stopcontact), welke ik allemaal niet had :D.

Ik ben maar vroeg gaan slapen omdat ik me aan het einde van de dag nog net zo beroerd

voelde.

• 06 Mei 2007 - 17:44

Jolanda :

he Coen een anti-zee ziek advies. Minder drinken de avond before, een goed ontbijt, de bootreis horizontaal ondergaan of proberen de horizon recht te houden als je zit of staat aan boord. Tijdens onze eerste reis was ik 6 van de 7 maanden zeeziek, dus het gaat echt een keer over. succes