3 daagse trip naar Halong
Door: Left eye
Blijf op de hoogte en volg Coen
17 Juli 2007 | Vietnam, Hanoi
bij een tussenstop kwam ik weer een nederlands gezin tegen die ik 3 dagen eerder tegen
gekomen was. Iedereen doet toch min of meer het zelfde rondje. Aangekomen in de haven lag er
vol met presies dezelfde schepen...en dan ook zondertussen ruimte tegen elkaar. Alle
nationaliteiten werden weer vertegenwoordigd, en zelf belgie was aanwezig.
Na een tocht van 2 uur varen tussen honderden eilanden kwamen we aan bij een grot waar eens
een film van James Bond opgenomen was. De grot was inderdaat wel mooi, maar veel te
toeristisch. Er lag gewoon een volledig betegelde vloer in. Hierna werden we naar een eiland
gevaren waar een gedeelte van de groep in een hotel zou verblijven, en de andere helft op de
boot. Dit was al het eerste probleem, want er moest voor sommige bij betaald worden, of ze
kregen niet waar ze wel voor betaald hadden. De vietnamese waren ook hier erg onbeleefd en
het werd eigenlijk steeds maar erger. Ik hoorde bij de groep die naar het hotel mochten, en
daar gingen ze ook al moeilijk doen over de kamers en de indeling. Dit ging toch wel
vervelend worden, maar we zijn op vakantie...be happy.
We werden eigenlijk van toen af aan ons lot overgelaten, want we hadden om 3:30 uur geen
programma meer ( in de planning wel, maar niet in uitvoering zeg maar) Dus zijn we maar naar
een barretje gegaan :D. Het bier mocht hier lekker smaken, enkel we waren dan ook wel de
enige die er zaten. Het eiland was dan ook wel behoorlijk leeg.
De hotel kamer was zeer relaxt met een airco. Het was dan ook wel duidelijk dat mijn kamer
genoot hier dol. Tegen het vriespunt zal ik niet zeggen, maar 20 graden toch zeker.
Hij was wat later thuis gekomen dan dat ik was, en blijkbaar ook wat meer gedronken. Hij
blijf de gedurende nacht rondjes lopen in de kamer, wellicht had hij een energie pilletje
genuttigd.
De volgende morgen mochten we ons tegoed doen aan een "royaal" ontbijt. Ik barste nogsteeds
van de honger, maar goed. Dit werd gevolgd door een trekking door het nationaal park (1% van
heel vietnam is ongeveer nationaal park). DIt was dan ook echt wel super, we gingen dit keer
echt door de bossen met erg smalle paadjes. De tocht besloeg 4 km, waar we 2 uur over gedaan
hadden. We konden ons eindelijk opfrissen in een kleine water bron. Het eerste "schone"
water wat ik in vietnam tegen gekomen ben, want de zee is echt smerig vies.
We konden onze bagage weer ophalen van het hotel, en terug naar de boot. Er hadden zich wat
nieuw mensen aangemeld, maar de waren voor het merendeel vietnamese die behoorlijk zuinig
naar ons keken. Savonds een lekkere duik gemaakt, en dit was dan ook weer mijn eerste in
vietnam waar ik behoorlijk aan toe was.
Op nieuw waren we aan het verhongeren (er werd geen eten tussentijds gegeven, en je kon het
ook niet kopen op de boot), maar gelukkig kwamen er op den duur kleine roeibootjes naar ons
toe om wat proviant toe te rijken. Dus er werden wat koeken en chocola ingeslagen om de
honger maar wat te stillen.
Savonds hadden we gehoopt op wat goede muziek , maar deze werd al snel zacht gedraaid door
de vietnamese. Ik stelde voor een rondje te gaan pokeren, en uiteindelijk hebben we daar 5
uur mee doorgebracht. De kamer op de boot was erg netjes, enkel de warmte was er niet uit te
blazen en we hadden er geen 2x 6 dollar voor over om de remote van de airco te krijgen.
Sochtens vroeg mocht er gekayakt worden, en dat zijn we dan ook maar actief gaan doen om wat
alcohol eruit te zweten. Toen we aan het ontbijt mochten, werden er 4 sneedjes wit brood
voor ons neer gezet, met een schoteltje boter ?. Ik vroeg nog beleefd of er wat beleg was,
maar dat stond blijkbaar al voor ons :D. dus het werd droog brood hahaha. Die vietnamese
maken vrienden...het was aan iedereen te merken dat ze er eigenlijk geen zin meer in hadden
en iedereen zat maar een beetje stil in een hoekje. We zijn uiteindelijk maar weer wat
kaarten op tafel gaan leggen, met tandenstokers als inzet.
Ik kon een man uit nieuw zeeland (die met het verhaal van de mijnen in australie kwam)
overhalen om ook vanuit Holang naar het zuiden te reizen, en zo had ik gelijk een kamer
genoot. We hebben een rondje door de stad gedaan, biertje en wat "goed" eten genuttigd.
vanavond proberen we het uitgaans leven uit, welke beter moet zijn dan Hanoi...want daar is
echt niks te doen tot mijn spijt.
Morgen willen we naar het zuiden vertrekken, nog geen idee waar.
19 Juli 2007 - 20:15
Mim:
he lekker ding
ziet er wel heel mooi uit op de foto s daarzo
maar minder van de bevolking
groetjes