4 dagen in 1 bericht
Door: left eye
Blijf op de hoogte en volg Coen
30 November 2007 | China, Yantai
Vandaag is de grading niet door gegaan wegens te veel zieke. Het is verzet naar volgende week in de hoop dat iedereen hersteld gaat wezen.
Hoera...ze hebben eindelijk besloten om de centrale verwarming aan te zetten. En ik moet bekennen, de temperatuur is gelijk aller redelijk.
Eerst had ik nog een slecht voorgevoel dat ze de verwarming wel aan zouden zetten, maar nog te koud laten om het verschil te maken.
Maar dit is absoluut niet het geval.
Vrijdag ben ik weer voor het eerst "iets" intensief gaan doen. Oftewel de mounten run lopen.
Mohammed heeft een verzwikte enkel, dus we besloten te gaan mediteren op de top van de berg bij de 8 immortals (8 standbeelden van monikken die
daar hun leven gewijd hebben aan mediteren).
Savonds tijdens het eten heb ik kennis gemaakt met Frank, een Nederlander die al eerder op deze academie getraind heeft.
Ik dacht uit de verhalen die hier rond gaan op te merken dat hij uit S'-heerenhoek kwam, wat al heel dichtbij zou zijn vanaf mijn woonplaats gezien.
Maar nu blijkt het dat hij uit Kloetinge (Oostmolen park) komt, nog geen 5 km van me vandaan. Hahaha, het moet niet gekker worden.
Maar een goede kerel, dus dat is mooi meegenomen.
Maar tijdens dit eten zaten we met 14 man aan de tafel. En 1 gozer had alle bestellingen gedaan, en dat viel behoorlijk groot uit.
We hadden ten eerste te veel gerechten waardoor niet alles op de tafel paste. En de tafel was enorm.
Vervolgens was er door de enorme hoeveelheid voedsel nog niet voor 75 % van de gerechten voor de helft opgegeten.
Over verspilling gesproken.
Maar het smaakte fantastisch, en dat voor een bedrag van 2,30 euro per man.
Vervolgens naar de sauna om wat te gamen en relaxen.
De ziekte is zo goed als over....maar nu loop ik weer met uitslag op mijn lichaam, over irritant gesproken.
Het juikte behoorlijk, dus het is te hopen dat het snel over gaat.
Zaterdag was weer een nutteloze dag.
Zondag zijn we 09:30 uur vertrokken nadat ik een bad in de sauna genomen had.
We zijn eerst naar de wapen shop in Yantai gereden om 2 zwaarden (ieder 1) te kopen.
De volgende vorm die ik ga doen is een zwaard vorm waar ik erg naar uit kijk.
We hebben ook gelijk weer wat dvd's gekocht, en we kwamen uit met een box van South Park welke 9 seizoenen bevalt (46 dvd's). We kunnen er dus
voorlopig nog wel even tegen aan.
We hebben een lunch proberen te scoren, maar dat was weer erg lastig.
De eerst 5 restuarants hadden geen foto menu kaart (zonder heeft het echt geen zin om iets te bestellen). In het 6e restaurant waren de gerechten bijna niet
te zien in het menu maar toch maar iets besteld.
Het eten was aardig raar, en niet aan te raden, maar we hadden tenminste iets in de maag.
Na het eten zijn we naar een engelse book store gereden waar er presies 1 van in de omgeving is.
Wat weer jammer was, is dat ze er enkel studie boeken hadden in het engels, en geen lees boeken.
Ik had nog zo zitten hopen in een nieuwe Dan Brown.
Als afsluiter zijn we naar de Wall Market (grote supermarkt) gereden.
Daar zijn we op het gemakje het winkel wagentje vol aan het gooien geweest, met als resultaat 2 over volle wagentjes :D.
Maar daar zaten dan ook wel 2 winterjassen, 1 broek + thermo kleding bij.
Het was aardig te zien dat we er in geen 4 weken meer geweest waren.
De sneeuw deze dag was een hele leuke verrassing. Het schijnt niet veel te vallen hier, dus we waren aardig verrast.
De temperatuur licht zoiezo rond het vriespunt, dus hopelijk wilt het wat vaker sneeuwen.
Helaas geen foto's genomen.