een show gevecht leren
Door: left eye
Blijf op de hoogte en volg Coen
01 December 2007 | China, Yantai
Ik heb ook power stretching aan me voorbij laten gaan.
Ook dat vond de Master niet leuk, maar nadat ik vermelde dat ik me niet lekker voelde vond hij het wel weer okay.
Maar tijdens het oefenen van de flower voelde ik me ook weer niet lekker, dus ben ik Qi-gong (vorm van meditatie) gaan doen.
Het duurde niet al te lang voordat de Master me erbij vroeg om een oefening met mijn nieuwe buddy(Jeremy) te gaan doen.
Dat is gelijk het nadeel van de eer om met hem te trainen. Ik durf op deze vraag geen nee te zeggen.
Uiteindelijk was het niet al te intensief, dus ging wel goed.
Het gaat erom dat ik 3 aanvallen uitvoer, die hij moet verdedigen. Na mijn 3e aanval voert hij een counter aanval uit. Waarbij hij me een stoot onder de
oksel (op de ribben) geeft, en me vervolgens over zijn schouder gooid. Dat over de schouwder gooien hoefden we gelukkig nog niet echt te oefenen.
Tijdens de 2e training weer wat basics geoefenend, en uiteindelijk weer verder met de nieuwe oefening met Jeremy.
Nu legde de Master uit dat het meer een toneel stuk word. Niet met deze woorden uiteraard, het was namelijk zonder vertaler dus je raad de helft van
wat hij zegt. Maar het kwam erop neer dat het allemaal met veel show uitgevoerd moet gaan worden. Dit omdat we het zeer vermoedelijk op een grading
moet showen.
We hebben de vorm weer wat uitgebereid, en nu word ik daadwerkelijk over zijn schouder gegooid. Ik vang mezelf op mijn tenen en schouders op, waardoor hij
kans ziet om mij mijn keel te grijpen.
Hiermee ben ik wat aan het worstelen waarna ik na een paar seconden kans zie mezelf te bevrijden met een keel release greep, en hem van me af schop.
Tijdens zijn val, rold hij mooi door om weer in zijn vecht houding terecht te komen. Op dat moment maak ik een kick up, om ook weer een vecht houding
aan te nemen.
Tot zover.