begonnen met Qigong en Taichi
Door: left eye
Blijf op de hoogte en volg Coen
11 September 2007 | China, Yantai
Ik ben voor de eerste keer naar de Qigong meditation gegaan. Dit geschiet om 06:00 uur, maar dan ben ik toch altijd al waker dus het kost geen extra moeite
om uit bed te komen.
De beginsellen werden uitgelegd, en zo mochten we 20 minuten met onze handen op borst hoogte een fictief balletje groter er kleiner maker. Groter = inademen,
kleiner = uitademen.
Na deze les gingen we door met Taichi. Hier doe je een hele rustige (basis) arm beweging en vervolgens een kleine loopvorm. Een beetje saai is het wel, maar
voor de balans tussen internal en de external Kung Fu lijkt me het wel goed. Alleen geen idee of ik het ook vol hou :D.
De ochtend training gingen we weer verder met onze loopvorm, en gelukkig werd deze uitgebreid.
Ik had eigenlijk geen zin in de training vandaag, maar als je weer wat vooruitgang boekt in de motivatie gelijk weer 100%. Het gaat nu echt ergens op lijken.
Ik probeer morgen weer wat te filmen.
Het werd ook wel tijd dat het weer wat beter gaat, want ik had wat moeite met de techniek onder de knie te krijgen samen met de andere beginneling. En dan
zou het makkelijk zijn als ze je wel wat meer aandacht aan je besteden. Maar goed, hopelijk heb ik dit stadium nu gepasseerd.
De middag pauze belden mijn ouders op mijn nieuwe nummer, en nu blijkt dat het enkel 0,017 euro kost :D. Ieder ander nummer dat ik had was 0,22 euro, dus dat
is een klein verschilletje
De middag training bestond weer uit het kick boxen, welke ook steeds beter gaat.
Rond 16:45 uur toen we klaar waren ben ik met een andere leerling naar de rivier gegaan om wat te relaxen.