dagje Perfume Pagoda - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Coen Huissen - WaarBenJij.nu dagje Perfume Pagoda - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

dagje Perfume Pagoda

Door: left eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

14 Juli 2007 | Vietnam, Hanoi

13/07/2007

Een tripje naar de perfume pagoda staat vandaag op de planning.
we werden om 07:45 uur opgehaald, om vervolgens 2 uur later in een dorpje gedropt te worden.
Daar lagen genoeg bootjes om half vietnam mee te vervoeren. Op weg naar de bootjes werd je
van alle kanten belaagd door thaise vrouwen die de "specifieke" Vietnamese hoed wouden
verkopen. Dit was een bloeiende handel gezien iedereen er mee rond liep. Ik bleef stug
bij mijn vertrouwde hoofddoek. De tocht op het water was over 5 km gespreid, welke alleen
door vietnamese vrouwen geroeid werd. Dit was aardig opvallend gezien het toch een lichamelijk
zware inspanning was. De omgeving was indrukwekkend mooi vanaf het water gezien.
Aan het einde van de tocht kwamen we nog langs wat waterbuffels.
Vanaf daar mochten we zelf weer de beentjes strekken, welke om te beginnen 1,5 uur duurde.
Dit door de brandende zon was het al aardig afzien. Daarom raad ook eigenlijk niemand het
aan om in het binnenland te blijven. Nadat we bij een klein dorpje even op adam mochten komen
konden we kiezen uit 2 manieren om bij de top van de berg te komen.
De eerste was wandel route, en de tweede was met een kabel baan. De afstand was 3 km, en ik
besloot uiteraard om te lopen. Dit koste me wel 2 kg bij aankomst van de top, want de zweet
productie was behoorlijk op gang gekomen. Maar de omgeving was schitterend ...en het was
grappig te zien hoe ze een grote stenen tafel de berg op wilde krijgen (zie foto).
Op de top kon je weer met een enorme trap naar beneden.

De perfume pagoda blijkt een grot te zijn met aan de ingang een grote stalagmiet. Omdat men
vond dat deze veel lijkt op een boedha denkt men dat dit de plek is die door de goden is
uitgekozen als tempel. Het wordt ook beschouwd als de plek het dichtst bij de goden, en dus
is het een bedevaartsoord voor veel Vietnamezen. Eens per jaar komt men hier (de meesten tijdens
Tet) om te bidden en de vele boedha's in de grot te aanbidden. Ook komt men om de gouden boom,
ook een stalagmiet met een gele kleur, aan te raken. Dit laatste garandeert dat het komende
jaar veel geld verdiend zal worden <-- Ik heb dit stuk gecopieerd van iemand zijn site om
er iets meer over te vermelden :D

We hadden nog 10 minuten om weer beneden te komen voor de lunch dus een afdaling te voet ging
het nie meer worden. Het was dan ook niet echt een straf om in een gondel te zitten aan de
kabel baan. Het uitzicht was km'ers ver...schitterend.

Beneden lekker gegeten...waarna we 15 minuten de tijd hadden om een geweldige tempel te bekijken.
Deze werd gerenoveerd of gebouwd...in iedergeval...hard gewerkt.
Het had zoveel moois dat ik aan 15 minuten lang niet genoeg had, dus op het laatste rende ik wat
op en neer om nog zoveel mogenlijk te kunnen zien :D.

Rond 3 uur gingen we terug met de boot, en gelukkig was het wat bewolkte aan het raken. Dit was
dan ook wel een verademing. Terug in Hanoi ben ik achter internet gaan zitten, welke mijn gedachten
weer lieten dwalen. De man... van de zus... van Phoebe zag het niet meer zitten dat ze iemand mee
nam. Dit was nou niet zo leuk om te horen, en het werd nog vervelender dat ik vervolgens Phoebe
niet te pakken kon krijgen. Het is echt een klote connectie hier.
Ik had het dus weer behoorlijk gehad, en mijn planning om de volgende dag een trip naar Halong te
maken heb ik ook maar uitgesteld.

Op internet heb ik een mailtje weg gedaan naar China om te vragen of ik welkom ben in de Shaolin school. Hier vermelden ze dat je 3-5 maanden van te voren moet betalen. Het is nog meer ter informatie, maar ik heb wel een klein beetje het gevoel dat ik daarheen wil. Gedachtenloos trainen en studeren...dat zal me vast goed doen.

Ik ben vervolgens op bed gaan liggen...de tv aangezet...en toevallig begon net de disney film "Aladin" :D hahaha.
Ik heb deze film dan ook maar zonder me te schamen afgekeken.

• 14 Juli 2007 - 11:54

Test:

:( :S :/ :? :P
    ( S / ? P

• 15 Juli 2007 - 18:25

Mim:

he zo ik heb heel wat in te halen alleen al alle foto s
    jeetje en ik haat lezen
    zo ja ik heb het nogal heel erg druk met me nieuwe huis over twee weken verhuizen
    en moet nog zo veel doen en regelen
    maar goed nu eff inhalen want vind wel leuk te weten wat je allemaal doet
    xxxxx veel plezier