Dagje stranden bezoeken...waleshark - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Coen Huissen - WaarBenJij.nu Dagje stranden bezoeken...waleshark - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

Dagje stranden bezoeken...waleshark

Door: Left Eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

25 Juni 2007 | Thailand, Bangkok

22/06/2007

Wat een heerlijke dag was dit zeg. de stranden waren erg mooi, en het snorkelen was ook aller aardig. Dit is meer omdat je

tijdens het duiken veel meer en langer ziet (gezien ik maar 30 seconden mijn adem in kan houden).
Wat bij sommige stranden weer een beetje jammer was, waren de 22 speedboten die voor het strand lagen. Een kleine invatie van

touristen zeg maar.
Maar het absolute toppunt van de dag was de zonsondergang. We waren voor anker gaan liggen op zee waar we nog een uur de tijd

hadden voordat het zonnetje de andere kant van de wereld zou gaan verlichten. Een longtail boot komt rustig langs gevaren die

waarschijnlijk op de terug reis was van een van de stranden. Totdat een van de thai'en op die boot rare woorden gaat

uitkramen met een wijzende vinger. Het maakt je dan toch nogal nieuwschierig...dus ik zocht een wat hogere plek op de boot

op. Vertaald een thai op onze boot dat hij "WALESHARK" bedoelde...en jawel, je zag 3 keer een erorme rug van een Waleshark

boven komen. En dit keer had ik het genoegen van mijn camera in mijn hand, waardoor ik een foto van hem kon schieten. Je moet

wat inzoemen, maar dan is hij toch zeker te zien. Hij werd geschat op een 7 meter.
Het komt bijna niet voor dat ze op Koh Phi Phi waleshark zien, dus het geluk kon niet meer op.
Terug aan land hebben we dan ook maar talloze mensen jaloers gemaakt. (divemasters, instructeurs die al jaren op Koh phi phi

werken en nog nooit 1 gezien hebben :D. Niet leuk he ;)

Savonds zijn we naar een bar gegaan waar er Thaibox gevechten gehouden werden. Hier werd er dan ook geadventeerd met: vecht

zelf, en verdien emmertjes drank :D. En zo waren er dan een paar gasten die dat wel eens wouden proberen. Dit zorgde dan ook

voor een heel entertaiment, gezien de meesten totaal niet konden vechten. Dit keer hadden we niet het genoegen van

rondvliegende tanden of bloed, wat blijkbaar meerdere malen voorkwam :D.