ook ik geslagen met een zwaard - Reisverslag uit Yantai, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu ook ik geslagen met een zwaard - Reisverslag uit Yantai, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

ook ik geslagen met een zwaard

Door: left eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

01 December 2007 | China, Yantai

26/11/2007 maandag

De hele dag met mijn zwaard aan het spelen geweest.
Ik ben nog steeds niet begonnen aan mijn vorm, ookal is de rest van mijn groep al lekker op gang met hun nieuwe vorm.

Aardig balen is dat, omdat ik er behoorlijk naar uit kijk om ook van start te gaan.

Ik heb aangegeven dat ik meer vormen wil oefenen, en wellicht ziet mijn Master dat als...langer basics oefenen.
Waar absoluut een hoop in zit, maar het oefenen van basics is gewoon dodelijk saai.
Wat de basics inhouden: Je laat met een gesterkte arm (welke in 1 lijn loopt met je schouders) je zwaard rondjes draaien van binnen zijde arm naar
buiten zijde arm.
Gelukkig mag ik als afwisseling ook de flower (het rondzaaien van je zwaard naar je lichaam) oefenen.
Deze is dan nog wel leuk om te oefenen. Zeker wanneer je het met meer snelheid uitvoerd ziet het er heel cool uit.
Helaas zit deze flower (3 draaien in 1 beweging) niet in mijn zwaard vorm maar in de volgende.
Het houd in dat je je zwaard in je linker zij hebt tegen je lichaam aan (je probeerd altijd je zwaard zo dicht mogenlijk bij je lichaam te houden).
Je slaat van links volledig naar rechts als een aanval. Hier maak je de eerst draai, waarbij je zwaard achter je rug uit komt waar je aan je 2e draai
begint welk voor je lichaam uitkomt. Hier maak je uiteindelijk je 3e en laatste draai.
De 3 draaien zijn er als verdediging. Ik zal hier filmpje van proberen te maken.

Om de verveling te drukken heb ik wat muziek op, en dan kom ik de dag redelijk vlot door.

Ik ben overgens nu zelf met een zwaard geslagen omdat ik een basis oefenening niet goed uitvoerde. Eigenlijk voerde ik hem wel goed uit, alleen je
doet de oefening tergelijker tijd met een andere student. Ik vergat te tellen (je begint met 8 basis kicks), waardoor ik pas na 10 kicks mijn slot
vorm begon. Wat als resultaat een slag met het zwaard opbracht.
Dus je wilt zeggen dat je met een zwaard geslagen word, wanneer je iets later begint dan een medestudent.
Ja....ik heb vaker aangegeven dat mijn Master een klein beetje extreem is :D.

We zijn voor de verandering weeer eens naar bagua gegaan omdat we toch de vorm af willen hebben voor onze laatste dag hier.
we hebben er weer 3 stappen bij gekregen, dus dat gaat ook al lekker opschieten.

Mohammed is weer een stuk verder in zijn zwaard vorm, en zijn Master vertelde hem dat hij de zwaard vorm morgen al afrond. En ik ben nog niet eens
begonnen, goed bezig :D. Hij heeft me het nieuwe gedeelte bijgeleerd.
Er zitten allemaal kleine verschillen in de vorm, Waardoor ik me niet blind kan trainen op zijn vorm.
Maar het principe is hetzelfde, waardoor ik me in iedergeval kan voorbereiden.