aangekomen op Koh Toa
Door: Left Eye
Blijf op de hoogte en volg Coen
30 April 2007 | Thailand, Bangkok
Het internet is hier duur en traag...dus daar ga ik minder gebruik van maken (20 bat voor 10 min) vandaar ook dit kortere berichtje...
ik ga nu eens kijken om mijn eerste duik te maken !
30 April 2007 - 08:20
Dennis:
Kniepert.... -
30 April 2007 - 11:14
Sien:
Veel plezier met duiken. xxx -
30 April 2007 - 15:16
Jolanda:
We zijn net thuis van een paar dagen zeilen op de Grevelinge, we hadden allebei zoiets van snel achter de computer om te kijken wat je nu weer allemaal beleefd hebt. Van alles dus, geweldig zeg,ik zit te kwijlen achter het beeldscherm. in zo'n korte tijd veel gezien en meegemaakt, je onderneemt wel veel verschillende 'dingen'hartstikke leuk leer je Thailand kennen in al z'n bijzonderheden. De foto's zijn prachtig.
De afgelopen dagen hadden we schitterend weer, heerlijk gezeild, lekker voor anker gelegen bij een eiland of natuurgebied, onder de blote sterrehemel geslapen in de kuip( bijna volle maan)gelezen, uren een koppel roofvogels gevolgd, er zwom een tuimelaar(soort dolfijntje) met ons mee en met windkracht 6+ van Scharendijke naar Bruinisse gezeild vandaag. We hadden dus in Scharendijke overnacht en toen we wakker werden stond er een flinke wind, in had meteen zin om te vertrekken, Ko was minder enthousiast want er stond een duidelijke 6, pal uit het oosten.We besloten op de moter en een kleine fok(maat zakdoekje, jij zou je geschaamd hebben) te gaan zeilen, reddingsvesten maar eens te voorschijn gehaald, die van mij gaat tot 70 kilo...dus, mag het een onsje meer zijn grapte ik nog. Trouwens de meeste zeilboten hadden hun zeilen tot postzegels gereefd, maar ik kan je vertellen dat was werkelijk genoeg,de deinig was hoog en ruw, het was echt super( mijn mening dan)we zoefden zomaar. Het ging allemaal goed totdat net voorbij Dreischor de moter het begaf!!! Zelfs ik viel een paar seconden stil, groot zeil moest er nu wel bij, terwijl ik de boot in de wind probeerde te houden en Ko het groot zeil omhoog hees draaide de boot door de wind, Ko kon zich nog net aan de giek vast klampen want die zwiepte gevaarlijk richting overboord, wat ben ik toch lekker handig he. Enfin al zeilend bij Bru aangekomen en toen de moter geprobeerd en yes hij startte gelukkig anders hadden we echt een probleem gehad.
dat was koninginnedag 2007 morgen weer gewoon aan de slag maar voorlopig heb ik het gevoel of we weken op vakantie zijn geweest. Kijk al uit naar je duikavonturen Genieten!!!!!!!! -
30 April 2007 - 18:39
Moniek:
hej lieve coen!
alles goed met je?? met mij wel hoor! ik vind het echt heel leuk om al je geweldige verhalen te lezen op je site! maar toch maak ik me wel een beetje zorgen om je hoor.. jij, helemaal alleen in verweggistan! maar het komt allemaal wel goed met jou, daar heb ik wel vertrouwen in, haha! het ziet er echt super mooi uit allemaal, als ik geld en tijd had, was ik zo naar je toe gekomen, om al dat moois met je te delen.. hoe is het daar om te duiken?! ben je nog geen enge beesten tegen gekomen? ben je al een beetje mensen tegen gekomen, waar je een beetje mee op kan trekken?! ik hoop dat je een hele mooie tijd tegemoet gaat, en veel nieuwe dingen leert en ziet!
ik denk aan je! suc6 met alles!
ik probeer je site een beetje bij te houden! dus je hoort nog wel van me!
XxXx moniek! doe voorzichtig! -
01 Mei 2007 - 09:50
Ko:
hoi coen,
ff een berichtje uit de vroege dienst;
4 dagen gezeild en voor het gevoel was het een week vakantie; straks om 14.00 wil ik direct over bruinisse rijden om fok + grootzeil langs lion sails op kats te brengen; net gebeld, en dan zouden zeilen vrijdag weer gereed kunnen zijn;
fok is net losgescheurd waar het de ra kan raken; grootzeil was bevestigings punt voor zeillat al direct los na vorige reparatie;
morgen avond ook al bezet: bij Kees en Loes in de woning gaan kijken en direct een chineesje afgesproken; maar daar zal jij wel geen zin in hebben (en dan zet jij er zo'n lach gezichtje bij, maar ik weet die knop voorlopig nog niet te zitten)groet -
01 Mei 2007 - 19:35
Robin :
eej griezel leuk dat je op koh tao ben toen ik in thailand was vond ik dat het mooiste eiland van allemaal en om te duiken lijkt me al helemaal mooi want dat weet jij nu ook als je daar snorkel zie je al meer dan dat je hier in curacao zie terwijl je aan het duiken ben. vermaak je daar ik bel je binnenkort weer GR Robin -
04 Mei 2007 - 05:30
Ko:
hoi coen,
weer al de laatste werkdag van de week;
2/5 was 50 jarig bestaan van ovet: daarom waren 16 gebakjes door terneuzense bakker naar de kaloot gebracht; dus transport was duurder dan de gebakjes; in terneuzen waren 60 gebakjes op de haven afgeleverd voor iets meer mensen, dus 's middags nog maar een doos gebak van terneuzen naar kaloot getransporteerd; nu was in terneuzen geen aandacht geweest om gebakjes op de drijfkranen af te geven, dus met gevolg dat er wat kraanmachinsten gepikeerd waren; dat is dan gisteren goed gemaakt, door nog wat extra koeken te bestellen; drijfkranen en machinisten waren inmiddels op de kaloot geraakt, dus gisteren nog eens een lekkere koek mee gegeten;
Vandaag gaan we het met koeken vieren dat alles toch weer goed gekomen is; moet nodig weer eens naar de sportschool
(rubin zal wel denken dat ik hem moedwillig ontloop).
Vanmiddag kan ik zeilen ophalen: rolfok kon nog net gemaakt worden; nieuwe rolfok zou 1100 euro kosten, dus nog maar ff uitstellen; kunnen we beter de bloemetjes buiten zz.
groet -
07 Mei 2007 - 15:02
Ricardo ( Snick ):
HayDiHow,
hier is het spreekwoord onze zeeuwen bin zuinig erg op zijn plaats 20 bath is nu ook weer geen werelds bedrag of wel?? ;)
veel plezier met duiken
Groeten