tas vol me shampoo - Reisverslag uit Beijing, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu tas vol me shampoo - Reisverslag uit Beijing, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

tas vol me shampoo

Door: left eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

04 Februari 2008 | China, Beijing

10/01/2008 donderdag

Ik heb goed en wel 1 uur geslapen, en voor de rest heb ik zo veel mogenlijk proberen te rusten.
Van het gesnurk werd ik ook nog een beetje raar in mijn hoofd, maar ditmaal kon ik geen lakens om over mijn hoofd heen trekken.
Dan de muziek maar wat harder zetten om boven het gesnurk uit te komen.
Gelukkig hadden we +/- 20 haltes waar even gestopt moest worden, waar we zo nu en dan 30 min stil stonden. Er gingen voornamelijk
mensen uit de trein, waardoor we na een uur of 4 over onze eigen bank (2 stoelen) konden beschikken.

Alle bagage lag in rekken boven de stoelen, en ik wilde wat uit een zij vak van mijn bagpack pakken. Was daar een fles met shampoo gaan lekken!
En nu ik de rits open gemaakt had, kwam alles ook maar gelijk naar beneden druppen. :D
Gelukkig zat er net niemand onder mijn tas, want anders had het helemaal gezellig kunnen worden.
Maar dat schiet dus ook weer lekker op, kan ik weer op een nieuwe fles gaan :D.
Nee als dat nou het ergste was, nu zit heel mijn tas + mijn spullen onder de shampoo. En ik kan het natuurlijk niet even
schoonmaken zolang ik geen hotel kamer heb, want het was een grote fles shampoo nog voor zeker 3/4 vol.

We kwamen na 12 uur aan, ookal schreef de lonely planet ("het" reis boek) dat de reis maar 10 uur zou duren.
Ik ben er zoiezo achter gekomen dat je de lonely planet wel als lijndraad kan nemen, maar niet blind op kan vertrouwen.
Zelfs de meest up-to-date'te versie is langs niet zo betrouwbaar als ik hoopte dat hij was.
Hij helpt geweldig over het algemeen, maar laat steken liggen. Ik hoorde van andere reizigers nu en dan dat ze een ander boek gebruiken, welke net iets
betrouwbaarder is. Maar meer weet ik daar ook niet van.

Eindelijk zijn we dan weer terug in beijing, het lijkt al weer een tijd geleden, maar het is uiteindelijk nog maar 5 dagen.
Het is toch wel weer lekker om terug te zijn. Echt geen geweldige stad door de uitlaat gassen en de troep, maar we vermaken ons er prima.
dus we keken er zeker naar uit weer terug te komen.
Dit kwam ook wel omdat we zoveel in 5 dagen gedaan en beleeft hebben, dat we wel weer even op adem en kracht willen komen.

We zijn met de taxi naar ons oude hotel gereden, wat toch gewoon goed bevalt. We hebben nog even in een andere hotel
gekeken, maar die was gelijk weer een slag duurder. Daar boden ze dan weer wel 24 uur per dag warm water, maar voor 80
Yuan extra was dat het niet waard.

Eerst weer eens een ontbijt, want na zoon reis krijg je aardig honger. Daar verkochten ze ook vlieg ticket waar ik gelijk
voor ben gaan informeren.

Hier vertelden ze me dat een ticket naar Amsterdam 4009,- yuan moest kosten.
Geweldig! Dat is zelfs goedkoper dan alle eerdere vluchten waar ik voor gekeken had. En deze is waarschijnelijk nog rechtstreeks ook.
Okay, ik mag enkel 20 kg bagage meenemen, maar voor dat prijs verschil stuur ik het makkelijk op.
Weer een meevaller. dus gelijk naar de bank gegaan om een deel van het geld te pinnen.
Morgen ligt de ticket voor hopelijk al voor me klaar, uitgeprint en wel.

Om deze overwinning te vieren, ben ik weer naar een sauna centrum gegaan. Waar ditmaal de sauna wel in werking was :D.
Hier eindeloos van genoten. Dit was ook wel nodig, omdat het weer 3 dagen geleden was dat ik gedoucht had. oeps :D.
Maar ik denk er niet over na om eerst de waterleiding te moeten ontdooien voordat ik een douche in ijskoud water kan nemen.
Dan maar niet :D.
Dus het was dan ook extra genieten om de thermostaat op te draaien.

Ik had al mijn spullen die onder de shampoo zaten meegenomen om schoon te spoelen.
Ook een leuk zicht als je bezig bent met: duik mes, wasknijpers, nieuw in de verpakking zaklamp (kon overgens slecht tegen
het water waarmee ik hem afspoelde), medicijnen tas (alle etiketten waren eraf geweekt, gebruik ik straks antibiotica in plaats
van oogdruppels :D)

Dus alles was weer schoon, en rook weer erg fris :D.
Nu enkle de tas zelf nog, welke ik maar niet mee de sauna in genomen had.
Die heb ik een douch gegeven met enkel koud water in de hotel kamer.
Gelukkig was het shampoo dat gelekt had, dus hij ruikt nu weer wat prettiger :D.

Na dit alles was het al weer 3 uur, en we hadden met Jay voor vanavond afgesproken om onze spullen weer op te halen, zodat we alles klaar kunnen gaan maken
om op te sturen.

Mijn vader belde me nog via skype, maar na een aantal minuten viel mijn microfoon weg. Wel hadden we nog steeds de webcam aan (ik zat namelijk in een internet cafe),
waardoor hij gewoon verder kon praten, en ik kon met gebaren min of meer antwoord geven. Een erg leuke manier van communiceren,
ookal is het maar goed en wel 1 richting op :D.

• 05 Februari 2008 - 08:13

Den.waarbenjij.nu:

Xin Nian Kuai Le!
    Maak er een super mooi jaar van en blijf genieten.
    Dikke groet uit cool Shanghai.