3 daagse trekking tocht Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Coen Huissen - WaarBenJij.nu 3 daagse trekking tocht Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

3 daagse trekking tocht Chiang Mai

Door: left eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

10 Juli 2007 | Thailand, Chiang Mai

07/07/2007

om 9 uur zou mijn vervoer klaar staan, stond ik daar in tegen al om 8 uur klaar. Dus maar
een tempel binnen gelopen die 2 straten verder gelegen lag.
Na uiteindelijk in de taxi te zitten die alle andere op moest halen mocht ik een gevenslijst
invullen. Staan daar 4 personen van Nederlandse afkomst. Ook weer toevallig natuurlijk,
maar ik was allang blij dat het niet alleen maar Russen waren zoals op mijn tour naar de
river Kwai. Na uiteindelijk iedereen opgehaald te hebben bestond onze samen stelling uit:
8 Nederlanders, 2 Engelsen, 2 Spanjaarden en 2 Zweden. Deze groep werd na de 2e dag opgesplits
naar 9 en 4.
Maar op deze manier kon ik mijn nederlands weer een beetje oefenen.
De eerste stop was op een markt, waar er eten ingeslagen werd om deze tocht te overleven.
Vervolgens werden we naar een olifanten park gereden. Ze stonden allemaal weer keurig op
een rij, met de eigenaar bovenop die de haak in zijn handen medere malen gebruikte om zijn
olifant te laten lopen/stoppen. Het blijft een treurig zicht hoe er uiteindelijk met deze
mooie beesten omgegaan word. Maar ik ben toch ook op de rug van een olifant terecht gekomen
waardoor ook ik deze manier van tourisme in stand houd. De tocht was zeker adem benemend,
de omgeving prachtig en er liep de hele rit een klein olifantje mee. Deze was enkel nog echt
te klein voor de oversteek door de rivier waardoor het meerdere malen viel en half met de
stroming meegesleurd werd. Gelukkig mocht hij dan ook tussen 2 olifanten inlopen, waardoor
er een natuurlijk vangnet om hem heen was.
Na dit avontuur kon er na weer een stukje verder gereden te zijn gelunched worden. Dit
werd aangerijkt in een plastic zakje waar zich "nasi" in bevond. Gelukkig was dit nog
goed van temperatuur wat de smaak zeker te goede kwam.

Even luieren, en toen kon het eerste gedeelde van de wandel tocht beginnen. Veel kleine
paadjes die gevolgd werden door stijle beklimmingen en oversteken van kleine riviertjes.
Dit hield zoon uur aan totdat we bij een waterval terrecht kwamen. De temperatuur was al
aardig gestegen, en een afkoelende duik zou zeker wonderen verrechten. We zaten lettelijk
in een natuurlijke bubbelbad. Vervolgens de wandeling afgemaakt welke nog 2,5 uur zou duren.
De bestemming was een klein berg dorpje waar ze nog erg primitief leefde...zonne pannelen,
televisie, scooter...maar als je hier langs keek was het inderdaat nog erg "Basic".
We zijn voor het eten het dorpje op eigen houtje rondgelopen welke wel heel leuk was.
Ons was verteld dat wanneer vrouwen in het wit lopen ze nog vrijgezel/maag zijn, en zo niet
ze felle kleuren dragen. Ook had iedereen een varken, welke niet zoveer voor het eten gehouden
werd maar voor het huwlijks geschenk diende. Terug bij het verblijf werd er al stevig gekookt,
en de guide vroeg me wat van zijn eten te proberen. Het leek wel erg veel op een insect (het
was een soort van sprinkhaan ofzo), maar ook dit wou ik dan wel een kans geven. De smaak was
echt wel heel lekker eigenlijk...beetje knapperig:D.
Na het "normale" eten...werd er bij het kampvuur voor ons gezongen door en kindertjes wat
wel heel leuk was. De eerste 2 liedjes dan, want na er 15 gehoord te hebben werd er toch al
wel minder geklapt :D.
We zijn overgens nog een plant tegen gekomen welke je zijn bladeren aanraakt hij deze sluit...
"MAGIC".
In bed kon ik niet slapen, het was echt f*cking koud...en na 3 kleding lagen kon ik niet meer
confortabel liggen. Een muziekje bood in deze situatie een goede uitkomst.
Om 8 uur was het ontbijt klaar welke bestond uit geroosterd brood met een gekookt ei'tje en
jam. De groep werd na het ontbijt opgesplits...en een tocht van 2 uur wandelen werd ingezet.
Het werd weer een waterval waar onze reis naartoe ging en ook deze was een schitterend gezicht.
Hier hebben we ons gewassen, maar het was eigenlijk net iets te koud om er lang in te blijven.
Tijdens onze tocht werd er het een en ander over de natuurlijk verteld. Op de duur had hij
4 bladeren in zijn handen welke gebruikt werd door de mensen die hard aan het werk waren en
extra energie wouden. Uiteindelijk kwam het erop neer dat het lust opwekkend en sex en
erectie stimulerend werkte. Savonds had hij hier ook een drankje van gemaakt waar wat alcohol
aan toegevoegd werd. Dit had hij voor zichzelf gemaakt, maar ook ik mocht er wel eens van
proeven :D...ik kon niet zeggen dat het effect had :D
savonds werd het weer een kampvuur waar ik een erg leuk gesprek had met 1 van de nederlandse
meiden (marit)...we waren het er over eens dat slapen onder de sterren hemel toch nog wel iets
specialer was dan in een hutje, en we verplaatsen onze slaapzak naast het kampvuur. Ook de zus
van Marit kon niet slapen, welke zich op den duur bij ons gevoegd had. Tussen 2 vrouwen in
turend naar de sterren...dan klaag ik echt niet meer.

Sochtens mochten we ons eigen brood gaan roosteren boven wat kolen om er vervolgens roerbak
ei op te doen. Erg smakelijk.
onze laatste bestemming was het bamboo raften. dit was op 3 uur loop afstand van ons vandaan.
Maar dan was het ook echt wel lache...helaas kon ik hier geen foto's van maken, gezien ik mijn
onderwater behuizing voor mijn camera in Bangkok heb laten liggen. Maar de omgeving was heel
mooi. Na een paar kleine stroom versnellingtjes werden we geadviseerd te gaan zitten gezien
we nu bij een leuk watervalletje aankwamen. Haha, het halve vlot schoot onderwater...en als
je je niet goed vasthield viel je van het vlot af. Onze vlot hield dapper stand, maar de
andere...achter ons gelegen vlotten ging het minder goed af. 1 vlot voer een moment op de
zij-kant, en op het andere vlot zijn er ook nog eens 2 de temperatuur van het water gaan peilen.
dit was dan ook het einde van de trip, en op de terug weg naar Chiang Mai had iemand vermoedelijk
een slang overreden...welke nog half leefde. Hij pakte held haftig deze slang bij zijn staart...
en sloeg hem daadkrachtig "met zijn muil op de grond" welke een grappig geluid met zich meebracht.
De slang was dan ook een metertje of 2, dus het zag er toch wel speciaal uit.
In Chiang Mai een guest house opgezocht...welke vol hing met kunst van de eigenaar (die daar een
zaak van heeft).
Savonds wat gaan eten/drinken in het centrum nadat ik mijn kleren naar de wasserette gebracht had.

• 10 Juli 2007 - 08:08

Wendy:

Klinkt weer goed! Waar is Phoebe gebleven?