Happy Moons day
Door: left eye
Blijf op de hoogte en volg Coen
30 September 2007 | China, Yantai
De ochtend mochten we in linie aantreden voor de Masters.
"Happy Moons day"
Het was een landelijk feestdag waar iedereen vrij krijgt, en ook ons werd de middag vrij gegeven.
De middag hebben we dan ook maar invulling gegeven door languit in de sauna te gaan liggen.
Het avond eten zou speciaal worden, en we zijn er expres voor terug gegaan.
Ik moet zeggen het was zeker goed voor elkaar. De laatste dagen ga ik bij het avond eten naar de vegitariese eet ruimte waar mijn moslim vrienden het eten wegwerken.
Hier nog een special reden voor ? ...ik word soms een beetje moe van het schrans werk in de main eet ruimte. Iedereen staat 5 minuten voordat de eet bel luid in de startblokken om maar als eerste
aan te schuiven. Vervolgens word er gegeten of ze niks in de laatste 3 dagen gehad hebben. Niet echt een ontsnappen manier zeg maar.
Maar goed, het eten was erg goed voor elkaar. Een hoop Gamba's, een soort van lekkere vis :D, goed gemarineerde aardappelen, lekker appeltje en natuurlijk een Mooncake.
En het hoogte punt van de dag was nog wel het bier dat aangeboden werd. Ik heb me hier niet aan gewaagt, maar in de vlees ruimte werd er een fles Wiskey op tafel gezet en in no time was het
een luidruchtige bende :D. Zelfs de Masters nuttigde wat alcohol en dat was goed te merken :D.
Het verhaal gaat dat de laatste keer dat de Masters aan het drinken waren op de academie, er 2 zo dronken waren dat ze met elkaar in gevecht raakte. Hahaha :D
Ik liet weten toe ik uit Hong Kong vertrok dat ik een hoop classieke muziek gecopieerd had, en ik moet zeggen dat ik er elke avond mee in slaap val. Het is heerlijk luisteren na een vermoeiende dag.
Waar heb ik moeite mee:
- Tijdens de training om mijn schouders te ontspannen. Het principe is dat je je onderlichaam spand, en je boven lichaam ontspand. Maar dat is makkelijk gezecht dan gedaan. Zeker als je aan het vechten bent of
bezig bent een loopvorm uit te voeren.
- Tijdens de training geschreeuw in het Chinees. Ookal zou je het beter willen doen, je hebt geen idee wat hij bedoelt of anders wilt zien. Meestal slaat hij je dan op de plek waar het niet goed gaat wat het nog
irritanter maakt. Dit omdat je nu wel weet waar de fout zit, maar om nou te gaan gissen wat hij wilt :D.
- Het niet onder de knie krijgen van een oefening. Ik ben iemand die het gelijk goed wil doen en ik gun me weinig tijd om dit voor elkaar te krijgen. Wat dat betreft zit ik op de zelfde lijn als mijn Master die hier presies
hetzelfde over denkt, maar hij gunt me nog minder tijd om dit te doen.
- Uiteraard het gedring voor het eten
- Zeurende mensen, en daar hebben we er veel van (3 Amerikanen om mee te beginnen :D)