WALE SHARK - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Coen Huissen - WaarBenJij.nu WALE SHARK - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

WALE SHARK

Door: Left Eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

19 Juni 2007 | Thailand, Koh Tao

18/06/2007

Een Wale Shark van 5 meter !!!
Ongelofelijk...ik ging een ochtend duik maken naar een lokatie waar een wale shark rond hangt,
maar eigelijk niet echt veel gezien wordt.
Wanneer we onderweg zijn naar de duiklokatie komt er een instructeur op en neer springent het dek op
met de mededeling dat er een wale shark gespot is. Iedereen in rep en roer natuurlijk...en de stemming
zat er behoorlijk in. Zo snel mogelijk het water in en dan is het zoeken geblazen. Na 10 min zwemmen
ben ik een groep van +/- 1000 Baracuda's van 1 meter te bewonderen totdat ik door een hoop getikt (
met metaal op je tank slaan) ontwaakt word. Ik draai me om en zien een Wale shark van naar schatting
5 meter op een afstand van 10 meter van me vandaan. ONGELOFELIJK...wat is dat prachtig om te zien zeg.
Helaas was hij wat ver weg...en het duurde niet lang voordat ik hem uit het oog verloren was.
Bale...maar de verhalen gaan dat hij een gedurende tijd op de zelfde plek verblijft dus we bleven hoop
houden. Na een volgende 10 minuten zwemmen werd ik weer op een aangenamen manier verstoord door een hoop getik.
Ik draai me opnieuw om, om te zoeken naar het oh zo geliefde "visje". Zie ik op 15 meter deze gub recht mijn kant
op komen......dat word smullen dacht ik nog (dan wel voor hem, dan wel voor mij:D). Gaat er een of andere lijpe
duiker presies in de lijn tussen mijn en de wale shark zwemmen....geef me mijn Walter P5 en ik...:D. lichtelijk
gefrusteerd bedoel ik maar te zeggen. Verstandig genoeg zwom de duiker uiteindelijk uit de lijn...en jawel, als
ik hem aan wilde raken hoefde ik mijn teen maar te bewegen. Ik had hem kunnen reuken als ik mijn masker afgezet had.
Wat is dat ervaring zeg...zo relaxt dat hij door het water gelijd...alles om zich heen met rust laat, en "nergens"
bang voor is. Deze duik kom ik hem nog 2 keer tegen, waarbij ik 1 keer 2 minuten met hem mee zwom. Na uitgeput
mijn groep weer opgezocht te hebben, verlaten we het water met een ervaring die ik nooit zal vergeten.
Dit was absoluut mijn beste duik !

In de middag heb ik nog een groep openwater studenten (5 koreaanse meiden) geassisteerd, waar het assisteren duidelijk
nodig was. 2 van de meiden hadden volgens mijn nog nooit in het water gelegen, en bij de eerste druppels water
in de ogen schoten ze omhoog. Het duurde dan ook behoorlijk lang voordat iedereen een keer onder water was.
1 van de meiden had een blaas probleem, dus de les werd om de 5 minuten stil gelegt...(zeik dan toch gewoon in het
water ;))
Maar al bij al...een zeer geslaagde dag.

• 19 Juni 2007 - 11:11

Wendy:

Zou jij niet eens snel een onderwatercamera aan gaan schaffen en ons mee laten genieten :P

Groetjes en veel liefs,
    Wen

• 19 Juni 2007 - 20:09

Jolanda:

Haai Coen, wat een avontuur zeg, lijkt mij nou weer eng hoor als er een haai formaat onderzeeer voorbij komt. En een vloot van 1000 baracuda's, wel heel heel heel veel zeg. xxmm

• 19 Juni 2007 - 20:11

Mim:

he coentje
    je beleeft nog een wat daar zo echt mega gaaf lijkt me
    zo iets maak je niet ieder dag mee dus dat is dan wel heel tof
    xxxx ik mis je

• 20 Juni 2007 - 17:11

Dennuzz:

Hee pik super man aardig wat je daar allemaal ziet maar 1000 Barra's zeker drie 000 te veel :P groeten dennuzz

• 24 Juni 2007 - 06:45

Veer:

Wow, great Coen! Echt, wat een mooie verhalen, voor mij leef je in een droom!
    Zit ik hier achter de pc om 8.41 op zondagochtend in Winterswijk...
    Ik zou ook wel bij je willen leren duiken! Lijkt me een geweldige ervaring!

En die koreaanse meiden, praten engels? Of doe je alles met handen en voeten gebaren?

Liefs Veer