vertrek naar vietnam
Door: left eye
Blijf op de hoogte en volg Coen
12 Juli 2007 | Vietnam, Hanoi
Vroeg de wekker gezet om mijn tassen op te halen, en naar de bushalte te lopen. Hier heb ik
45 minuten staan wachten, en op het moment dat ik de taxi wilde pakken kwam hij net aanzetten.
Zal je ook altijd zien, maar dit schilde me weer aanzienlijk wat geld. Op het vliegveld kon ik al
aardig mijn weg vinden tot aan het incheck gebeuren. Toen ik hier mijn bagpack op de weegschaal
legde gaf hij een overgewicht aan. Je mocht blijkbaar maar 15 kg mee nemen. Ik had dus 20 kg, en
mocht hiervoor wat geld betalen. In aller redelijkheid natuurlijk...want ze vroegen er 850 bat voor.
leuk, maar ik had dus nog maar 630 bat. Zo vriendelijk dat ze waren ronde ze het bedrag af op
630 bat :D. Opzich wel makkelijk, want op deze manier was ik gelijk van mijn Thais geld af.
Alleen aan de andere kant bedacht ik me dat ik nog niet gegeten had, en dit op het vliegveld wilde
gaan doen. Ik had mijn ontbijt al gemist, en gezien ik pas om 2 uur in Vietnam aan zou komen kon
dit een hongerig gevoel gaan geven. Tevens schoot nog op een bijster moment door mijn hoofd dat ik
mijn duikmes in mijn day bagpack bevond, en kon deze nog snel in mijn grote bagpack verstoppen.
Het vliegen was me al gewoon geworden...dus daar draaide ik mijn handen al niet meer voor om :D.
In vietnam aangekomen was het ook maar weer warm. Ik wilde gelijk wat geld opnemen uit een automaat,
maar dit werkte niet zoals ik wou. Beter gezegt, er kwam gewoon geen geld uit. Dus toen maar naar
een bank op het vliegveld gelopen, welke het van mijn credit kaart konden afschrijven.
Ik wilde uiteindelijk naar het centrum van Hanoi gaan om daar
wat te ondernemen. Er stonden een hoop mini bussen klaar, die iedereen voor 2 dollar wegbrengt daarnaartoe
brengt. Ze waren tevens zo vriendelijk om me bij een guest house te brengen welke zeker de moeite waard
was. Hier kreeg ik gelijk wat te eten (noodle soepje, erg goed) welke ik zeker nodig had.
Ik wilde toch nog wel wat gaan doen die avond, en er werd me een of andere show aangeraden.
Dus ik hier naartoe, zonder enig idee wat het zou zijn. In de rij voor mij stonden 2 vrouwen tevens uit
nederland (toeval bestaat echt niet) waar ik in gesprek mee geraakt ben.
De show was een poppen show, welke wel grappig was...maar zeker niet de moeite waard :D.
Het werd aangeraden in de lonely planet, maar we hadden met zun 3en toch onze twijfels hierbij.
Na de show zijn we wat gaan eten, en we zijn uiteindelijk beland op een gezellig terrasje.
Toen ik weer terug naar mijn guest house ging, werd het een zoek tocht van 1 uur :D. Toen ik vertrok
was de hele straat in leven, maar savonds halen ze echt alles naar binnen waardoor ik mijn volledige
orientatie kwijt was. Maar toch gevonden gelukkig.
Mijn eerste indruk van Vietnam is echt dat ze reiden als gekke. Al die scooters doen maar wat ze
willen, en er word mee getoeterd dan opgelet. Het is echt lache om te zien dat ze blind de kruising
op rijden...even toeteren...en zo doorgaan, het verkeer zal wel uitwijken :D.
Er zullen dan ook wel regelmatig ongelukken zijn.