hobbelige reis naar bangkok
Door: left eye
Blijf op de hoogte en volg Coen
07 Augustus 2007 | Cambodja, Phnom-Penh
Ook Cambodia is afgevinkt op mijn lijstje...en de bus haalt me om 08:00 uur op bij mijn
guest house. Ik ben ondertussen begonnen in de Da vinci Code...en ik ben al aardig verslaafd
aan het raken. De bus was iets kleiner uitgevallen dan ik verwacht had...maar ik kon redelijk
relaxt zitten dus hinderde niet.
Wat echter wel behoorlijk irritant was, was het wegdek naar de grens toe.
Deze bestaat enkel uit zand...welke behoorlijk hobbelig aangelegd is. Gelukkig houd de
bus chauffeur hier rekening mee, en rijd op die snelheid dat je "net niet" het dak raakt bij
het gelanceerd worden na een hobbel. Ik kon het volhouden om te blijven lezen, maar dat was
dan ook wel een hele opgave. Ik denk wanneer het wegdek redelijk aangelecht zou zijn, je het
in zeker 2 uur wel kan halen tot de grens. Nu hebben we er 8 uur over gedaan, en als je het
op de landkaart bekijkt is dat niet echt een redelijke tijd voor die afstand.
Bij de grens overgang aangekomen te zijn, kon ik makkelijk oversteken doordat ik een van de
eerst bij de bali aankwam.
Ik verheugde me erop om weer in Thailand te zijn.
In thailand eerst wat geld opgenomen, om vervolgens 2 Yogurt's te besteld....heerlijk.
In de bus ben ik in gesprek geraakt met een vrouwtje uit Engeland...en ze wist een goed adres
om in te verblijven in de buurt van de Kho San Road.
De bus bracht ons bij de Kho San Road welke erg netjes was...heb je in iedergeval dat
gezeur niet meer bij de bus terminal. Het hotel waar we in wilde verblijven was al vol geboekt,
we zijn toen maar naar een na-bij gelegen guest house gegaan. Hier hadden ze enkel nog
2 persoons kamers, en we besloten om de kamer te sharen. In de bar zijn we in wat te diepe
gesprekken geraakt (geloof, faith)...en ik was blij dat ik steeds meer onder invloed
raakte van de alcohol zodat ik niet meer te veel erover na kon denken :D.