Chinees kick-boxen (Sande) - Reisverslag uit Yantai, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu Chinees kick-boxen (Sande) - Reisverslag uit Yantai, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

Chinees kick-boxen (Sande)

Door: left eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

05 September 2007 | China, Yantai

03/09/2007 maandag, eerste trainings dag

Voor de training begon zijn we weer gaan hardlopen. Het valt me erg op op welk niveau het conditie ligt bij alle studenten.
Ik denk dat toch zeker van de 40 stundenten er 10 lopen, 20 iets harder rennen, 7 enigzinds op tempo gaan en 3 "hardlopen" :D
Wie had dat verwacht. Nog gekker, van de 10 die lopen...draaien er toch zeker 4 a 5 om op de helft van het parkoer ?

Ik dacht in het begin...die zullen net begonnen zijn met trainen, laat ze echt geen conditie hebben. Zijn het stuk voor stuk
studenten die er al een lange tijd zijn. Of zelf al rond een jaar ! Okay, 1 ervan heeft een blussure, maar de andere niet.
Raar. In dit geval liep ik dan ook als eerste weer de academie binnen.

Maar goed, het trainen. Het Chinees kick-boxen (Sande) was lekker intensief. We zijn de basis stoten gaan oefenen.
Toen we dit een beetje onder de knie hadden mochten we bakstenen gaan halen.
uhhw...ik vrees dat ik weet wat we gaan doen.
En ja hoor, 5 minuten met je de bakstenen in de vechtpositie op en neer springen. Dit was echt dodelijk, en dat mochten
we dan ook 3 keer doen. Toen we uitgerust waren mochten we een loopvorm basis stoten doen + side kicks + een loopvorm front kick's.
De laatste ging er al een beetje op lijken, gezien er een mooi slot in zat...en je er over na moest denken :D.
Toen we klaar waren hadden we weer ruim 1,5 uur niks te doen, dus gezien er een bord "chinees schaken" in de hoek van de office
stond ben ik iemand gaan zoeken die me het uit kon leggen. Dit bleek moeilijker dan verwacht, en uiteindelijk was
presies mijn room mate + 1 translator wie het kon spelen en engels kan spreken. Er zijn presies 3 masters welke het kunnen,
dus weer iets wat met verbaasde. Maar goed, mijn room mate is het me gaan uitleggen, en het is wat dat betreft totaal
verschillend met het "normale" schaken. Geen koning maar een Generaal. Een koning vecht niet ! En geen Koningin, maar dat
was dan ook een logies vervolg. Het is echt wel een interesant spel, het is voor mijn eerste indruk lastiger dan het normale
schaken omdat er meer stukken zijn die verschillende dingen kunnen. Ik heb het helaas moeten afleggen, maar een revange komt
er snel aan.
Het eten was weer smakelijk en ik ben wat dat betreft te spreken over het middag en avond eten.
Na het eten was er weer weinig te doen, en bij het relaxen ben ik in slaap gevallen rond 20:00 uur. Leuk, maar dan word
je dus ook wakker om 04:30 uur. Gelukkig kon ik nog af en toe wat slaap pakken.

Het is lastiger dan verwacht om op internet te gaan. Er zijn presies 5 computer beschikbaar voor 40 studenten.
Er zijn gelukkig nog wat gasten met een laptop, anders was het echt verschikkelijk.

• 05 September 2007 - 10:34

Dennis:

Ziet er cool uit hoor met je zwarte vechtbroek an en die kale kop! Moet je je tepel daar niet afplakken ofzo??

Valt me wel op dat je ver kunt rekken in spreidstand alleen met de kick van binnen naar buiten en weer terug kom je toch niet heel erg hoog.

Ohwjah ik weet niet of de masters het al was opgevallen met je moet je tenen in spreidstand ook op de grond plat houden haha staat wel leuk :D!! Zo van hallo wij zijn er ook nog haha koelekoele :P

Blijf van die foto's maken en vooral filmpjes super om je zo bezig te zien..maak ff ff wat docu-film van die masters man dat wil ik wel eens zien!!vooral met dat wapenarsenaal DEADLY!!

Hee kale succes daaro groeten Dennixx

• 05 September 2007 - 16:47

Jolanda:

hallo Coen
    Inderdaad typisch dat de meeste studenten hun snor drukken wat hard lopen betreft, lijkt mij nou juist heerlijk, daar zou ik maar geen voorbeeld aannemen je bent er immers voor jezelf. de foto's en filmpjes zien er al indrukwekkend uit zeg. train je steeds op je blote voeten? goed dat je ook gaat schaken en de chinese versie ervan klinkt boeiend, om naast je fysieke inspanning ook met je hoofd bezig te zijn.
    xxmm