zomer paleis + vertrek naar Xi'an - Reisverslag uit Beijing, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu zomer paleis + vertrek naar Xi'an - Reisverslag uit Beijing, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

zomer paleis + vertrek naar Xi'an

Door: left eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

10 Januari 2008 | China, Beijing

04/01/2008 vrijdag

En zo werden we weer wakker in Beijing in plaats van Xi'an.
Maar aan de andere kant hadden we toch nog niet alles in Beijing gezien, en nu hadden we er weer een extra dag voor.
Het zomer paleis kwam als eerste in ons op, gezien we er erg goede verhalen over gehoord hadden.

Het werd een directe bus verbinding van 1,5 uur naar het paleis wat perfect uitkwam. Je wilt niet al te veel de weg vragen hier :D.

Het paleis is gebouw op een erg groot oppervlakte (6 vierkante km) met een giga meer in het midden.
Het water was bijna volledig bevroren, en we zagen zelfs iemand ijsvissen. Super !

Heen en weer gelopen, en ook hier was er weer een plaats waar ze kust verkochten. En ook hier had ik weer 3 stukken gekocht :D. voor 4,4 euro per stuk.
Tijdens een kleine pauze heerlijk van een uitzicht kunnen genieten.

Terug naar het internet cafe gegaan, om wat vluchten uit te zoeken. Nu schijnt de ticket die ik wou boeken alleen over de post gestuurd kan worden.
maar die komt vast niet op tijd in China aan :D, dus die gaat niet meer door. Word het weer verder zoeken, dom gedoe :D.
Ik had nog redelijk snel een andere goede prijs gevonden, maar daar kon ik weer geen 2x 23 kg meenemen. Dus dat was ook geen reele optie.

Uiteindelijk weer een andere gevonden, welke ik nu denk te nemen. Maar ik kon hem niet boeken omdat we door moesten gaan om niet opnieuw de trein te missen :D.

We hebben ons weer met een taxi naar het station laten brengen, en gelukkig ging dit maal alles zoals we het gepland hadden. Dit maal waren we 1,5 uur van
te voren voor de toegangs poort :D.

We waren zeker niet de enige die met de trein mee wilden.
Er schijnen nu veel chinezen met de trein te reizen om terug naar hun familie te gaan met nieuw jaar op komst.

Ik zit nu te overwegen om naar mohammed zijn verjaardag te gaan, welke 10 februari is. En daar willen we dan ook gelijk een trip naar schotland aan hangen,
om wat vrienden op te zoeken van de academie.
Dus ook dit jaar ga ik gewoon door met reizen maken. Ik verwacht 14 januari thuis aan te komen, en weer rond 4 Februari te vertrekken naar england / schotland
om me weer 12 Februari in Nederland klaar te maken voor het snowboarden in Frankrijk :D.

Dan gaat het pas echt een MUST worden om te werken :D:D:D.

Toen we eenmaal in ons bed geinstalleerd waren, begon vrijwel direct een chinees onder Mohammed te snurken...NEEE.
Dit kan nog een lange rid worden :D.

• 10 Januari 2008 - 15:42

Dennis:

.....toch maar skype installen hier thuis:D