Rescue gehaald + HAAIEN !!!
Door: Left Eye
Blijf op de hoogte en volg Coen
11 Mei 2007 | Thailand, Koh Tao
Alles nog een keer doorgenomen, en zo kon ik goed voorbereid beginnen.
Het examen was in het engels, wat bij de eerste 3 vragen een beetje onwennig was…maar naar verloop van tijd had ik er al geen moeite meer mee. Na de 50ste vraag ingevuld te hebben, gingen we het examen nalopen, wat een resultaat van 48/50 vragen goed levered. “GESLAAGD”
Ik mag van vanaf vandaag PADI, Rescue Diver noemen.
Mijn logboek ingevuld, wat aangaf dat ik in 19 duiken Rescue Diver ben. Geen slechte prestatie dacht ik zo.
De hele duikschool was in rep en roer omdat een haal gezien was…dus daar werd gelijk een fun dive op gezet. Ze vroegen of ik mee wilde gaan, en natuurlijk wilde ik weer in contact komen met wat haaien.
Het was een hoop gestres bij de leiding om alles te regelen, en volgens mij hebben ze wat problemen met de planning…ik wist tot het laatste moment niet met wie ik mee zou gaan, en met welke taxi…wat behoorlijk irritant werd. Ik had na 15 min het gevoel om weg te lopen…en wat anders te gaan doen. Maar na 25 min werd ik uiteindelijk verteld met wie ik mee moest en zo vervolgende ik mijn weg naar de haai.
Tijdens het wachten had ik mezelf een dukmes kado gedaan…welke ik bij me wil hebben voor mijn eigen veiligheid, en om aandacht te kunnen trekken door er mee op mijn fles te slaan. Niet op deze haai te villen hoor ;)
Het was 45 min varen, maar dat zou het waard moeten zijn dacht ik zo.
Na 10 min in het water zag ik de eerste schaduw van een haai lijkende vis….en geen 2 sec later hoorde ik een hoop geluiden van mijn duik instructeur (aandacht trekken) omdat er 2 haaien onder ons zwommen. De haaien waren naar schatting 2 meter lang, en het was heel vet om te zien. Na wat verder te zwemmen zagen we er nog een paar…en op het einde van de dag hadden we er rond de 15 op de teller.
De tweede duik was niet bijzonder, en zagen we niks opvallends meer…maar dat maakte al niks meer uit.
12 Mei 2007 - 10:02
Mim:
ben ik eef blij dat ik veilig hier zit
geef mij maar dolfijnen inplaats van haaien
wel gaaf
en gefeliciteerd he