dag 7, naar China Town + rondje Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Coen Huissen - WaarBenJij.nu dag 7, naar China Town + rondje Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

dag 7, naar China Town + rondje Bangkok

Door: Left Eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

28 April 2007 | Thailand, Bangkok

opeen hoor ik geklop op mijn deur, ik trek verbaast de deur open en zie een jonge vrouw.
Ik sla mijn laken iets hoger op aangezien ik nog steeds naakt slaap. Ik begrijp weinig van
wat ze me wil duidelijk maken...maar volgens mij kwam het erop neer dat een lady-boy naar
mijn kamer nummer vroeg. Ze vroeg of ik haar gezien had of gehoord had. gelukkig was dit
bijde niet het geval, en gooide verstrooid mijn deur weer dicht. Zie ik dat het 06:00 uur is,
nog maar even slapen dus.
om 10 uur leek het mij een beter tijd om er maar eens uit te komen, en stapte maar eens lekker
onder de douch. Deze was presies wat de prijs van de kamer ook al deed vermoeden, klein en
slecht onderhouden. Dat onderhouden bleek uit het feit dat het putje verstopt was...en ik er
verplicht een korte douch van moest maken. Dan maar op het gemakje mezelf scheren, wat behoorlijk
nodig begon te worden. Doet het water op alle verdiepingen (ik zit op de 4e) het niet in de
wasbak. Ideaal, zat zeker niet bij de prijs inbegrepen :D.

Ach, dan maar zo op pad. Even lekker wat gelunched (welke ik trouwens keurig met de stokjes,
probeer te doen), en daar gevraagd hoe ik het beste naar China Town kon lopen. Hij verklaarde
me gelijk voor gek, en vertelde me dat het zeker 1 a 2 uur lopen was. Zijn collega voegde
er nog een uur aan toe, en 3 uur lopen naar een plaats waar ik de weg nog niet van weet word
ook mij wat te gek. Ik besloot een scooter taxi te pakken, en voor 65 Bat hadden we een deal.
IK werd afgezet aan de rand van China Town en daar begon mij reis. Ik ben heel China town
doorkruist. Door alle piep kleine steegjes, waar het volstond met kraampjes. Het viel me
pas na een tijdje op dat ik over de mensen heen kon kijken...maak ik ook niet elke dag mee.

Zonder doel rond te lopen van de ene steeg naar de andere zag ik boven de gebouwen een
tempel uitsteken. Ik besloot hier eens een kijkje te nemen...er lag een vijver met 2 grote
krokodillen in ??, wat doen die nou weer bij een tempel ?, waren er uiteraard geen mensen
die me dat even uit wouden leggen. Het hele terrein was uitgestoren, totdat ik bij het laatste
gebouw aankwam. Hier werd er gebeden met een monnik, en ik probeerde voorzichtig een kijkje te
nemen. Er kwam vrij snel iemand naar mij toe, en vertel me dat ik gerust binnen mocht kijken.
Ik nam plaats en een man vertelde me dat het om een familie gebeuren ging, waar ze de voorouders
herdachten. Dit deden ze 1 keer per jaar met de hele familie, en het scheen dan ook een grote
familie te zijn. Ik werd zelfs gevraagd om mee te eten...maar dat ging mij iets te ver, dus
bedankte. Ik verliet de tempel, en vervolgde mij reis door mij neus te volgen naar het onbekende.

Ik kwam terrecht aan de andere zijde van China Town, en had het gevoel het wel gezien te hebben (
3 uur later). Ik liep behoorlijk zoekend terug, met nog een paar in de lonely planet aangeduide
bezienswaardigheden mee te pakken. Dit waren dan ook Tempels, welke stuk voor stuk fantastisch waren.

Iets wat ik behoorlijk vervelend vind in Thailand is dat ze hier bijna alles voertuigen tunen.
Scooters, bussen, taxi's, vrachwagens en de gewone auto's uiteraard. Ik zou bijna mijn eigen
wagen gaan missen, waar ik opmerkelijk genoeg nog totaal geen last van heb gehad. Wel kreeg
ik het even moeilijk bij het voorbij gaan van al het audio geweld waar ze een hele straat aan
gewijd hadden.

Ik heb een volledige boog om de geplande route gelopen, maar het mooie daarvan is: je ziet ook hoe
de wereld achter de drukke straten is. En die was dan ook wel minder schoon.

Ik heb mijn hele reis vanaf Kao San geen bagpacker meer gezien, totdat ik weer terug in de omgeving
van deze bewuste straat kwam. Het is idd net of heel Bangkok hier verblijft.
Weer in Kao San Road te zijn aangekomen, eerst maar even mijn reis naar Koh Tao boeken.
Ik had in China Town de Dive Instructer gebelt waar ik contact mee had, en hij vertelde me dat hij
voor een taxi zou zorgen als mijn boot aan komt op Koh Toa. Is dat tenminste geregeld. Ook mijn
verblijf voor de eerste 4 dagen is dan gelijk geregeld voor een bedrag van 200 Bat (indien ik dit
goed begrepen heb). Ik vertrek zondag om 19:15 uur met de bus, om vervolgens om 8:15 uur op Koh Tao
aan te komen.

Ik ging nu zelfs wat rugpijn te krijgen van mijn (kleine)rugzak, en heb die eerst maar eens afgegooid
in mijn kamer...om te gaan genieten van een Thaise olie massage. Die vond ik wel verdient te hebben.

Dus ik word begeleid naar boven waar het zou moeten gebeuren. Tot mijn verbazing was dit door een
man, welke mij idd ook ging masseren. Dat viel dan toch wel even tegen, en zeker toen hij meerdere
malen begon te vertellen dat ik toch wel erg mooi gespierd was. Dit ging vervolgens gepaard met een
iets lagere massage naar mijn billen toe. Ik was dan ook blij dat ik niet in een prive vertrek lag,
maar in een vertek waar meedere mensen zich bevonden. De massage was buitenom dat erg goed, en ik
kreeg er als toetje een echte thaise massage bij (stond overgens geen wederdienst voor :D) welke voor
veel gekraak zorgde.

Mijn haar vond ik ook al dagen niet meer zitten, en heb dit er ook maar gelijk aan vast geplakt.
Welke gelukkig wel door een vrouw uitgevoerd werd :D.

Alles was weer los en in model...dus ben ik maar op het gemakje achter de computer gaan zitten.
Dit keer is de pc wel snel, dus kan ik de foto's er ook gelijk bijzetten.

Op het moment dat ik rustig dit bericht zit te tikken hoor ik een hoop geschreeuw van buiten komen.
Geintereseerd loop ik naar buiten en zie ik 2 gasten staat met de holy bible in de hand. Ik dacht
dat de Lonely planet dat was, maar zag het niet zitten ze dat uit te gaan leggen. ze waren afwisselend
hun overtuigingen de straat door aan het schreeuwen, ene keer in het engels, andere keer in het thais.
leuke jongens...maar kan het ook wat zachter ?

Vanavond staat nog niks in de planning, denk weer een rustige avond zoals gister.

• 28 April 2007 - 16:12

Mim:

zo te horen is t wel goed voor je conditie .je loopt genoeg
    ziet er mooi uit op de foto s
    .eindelijk ik heb een dagje vrij morgen
    dus vanavond maar eens lekker wat lekkere mixjes .doei doei

• 28 April 2007 - 21:57

Dennis:

Mooi verslag Coen...ziet er mooi uit die tempels hoelang doen ze erover om die dingen te bouwen/bij te houden?

Zorg er de volgende keer wel voor dat je door een lekkere thaise wordt gemasseerd he hehe:P

probeer vol te houden dat je die foto's per oo zet dat zegt namelijk een hoop van je benoemde indrukken van je verslagen!! en het ziet er indrukwekkend uit.

groeten DDDD

• 29 April 2007 - 18:21

Robin:

eeej coen nou zit ik wel in curacao maar als ik dan lees hoe jij het daar heb ben ik wel erg jaloers dus ik ga zeer zeker mijn best doen om bij je langs te komen maar eerst in de zeelandhallen naar hardbass las ik net dus even nikki kaartjes voor me laten komen en dan wil ik je zo snel mogelijk komen opzoeken en ik den kdat dat wel gaat leuk veel plezier nog ik spreek je gouw weer gr Robin