923 meter de hoogte in - Reisverslag uit Yantai, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu 923 meter de hoogte in - Reisverslag uit Yantai, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

923 meter de hoogte in

Door: Left eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

24 Oktober 2007 | China, Yantai

19/10/2007 vrijdag

De wandeling van de academie naar het Nationaal park.
Op de helft van de academie naar de voet van de berg (30 min lopen) staat er een Monkey Pargoda, erg mooi (zie foto's).
Vervolgens is het nog een minuut of 15 voordat je bij de voet van de berg aankomt.
Vanaf daar beginnen de trappen, waar er oneindig veel van zijn. Het hoogste punt reikt 923 meter boven zee level wat het het
hoogste berg in het gebied maakt.
Vanaf daar heb ik er 2:15 minuten over gedaan om de top te bereiken. Aangekomen was de halve academie al geariveerd, en zo ook ben ik
van het uitzicht gaan genieten. Het was aardig fris op de top, dus na een 15 minuten ben ik weer met de afdaling begonnen.
Dit maal had ik wel gezeldschap, waar ik het op de heen reis zonder deed.
De afdaling ging wat sneller, maar op slippers is het vrijwel onmogenlijk om te rennen. Dit is hoe een hand vol studenten de berg beklommen.
Terug op de academie waren de benen aardig zwaar geworden, en ik had me opgegeven voor een verlate lunch.
Krijgen we de zelfde vis van de vorige dag ? Een beetje raar denk je niet...
Niemand die er van gegeten had uiteraard, het eten was zoiezo niet te doen :D.
Schijven we vervolgens aan bij het avond eten, krijgen we de zelfde gefrituurde vis van het middag eten :D.
Het moet echt niet gekker worden.

Savonds naar de sauna, waar ik niet kon douchen of het bad in wegens mijn voet. En ik had het zo verdient ;).
Ik ben toen maar gaan relaxen in de massage ruimte waar ik in slaap ben gevallen voor een uur.

De planning voor de avond was om naar een KTV (karaoke) te gaan. We vonden er 1 tegenover het sauna complex wat perfect geregeld was.
Het enige nadeel, het stonk er verschrikkelijk. De wc's waren op zun minst 4 weken niet schoon gemaakt.
Maar de kamer die wij huurde was redelijk voor elkaar, en met wat bier word alles gezellig. Kon ik daar niet echt over meepraten
gezien ik aan de medicijnen zit voor mijn voet.
Maar ook ik heb een aantal keer aan de microfoon gehangen, en eindigde de avond met een schorre stem.
De stemming was perfect, en na 3 uur zijn we pas op weg naar huis gegaan.