verwelkoming + eerste ochtend training - Reisverslag uit Yantai, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu verwelkoming + eerste ochtend training - Reisverslag uit Yantai, China van Coen Huissen - WaarBenJij.nu

verwelkoming + eerste ochtend training

Door: left eye

Blijf op de hoogte en volg Coen

03 September 2007 | China, Yantai

02/09/2007 zondag

savonds was het eten goed te doen, en vrijwel het zelfde als het middag eten.
Er wouden wat gasten The matrix 2 zien, en toevallig had ik deze met mij...kon ik gelijk wat punten scoren ;)
Deze van 19:00 tot 22:00 gekeken met een man of 7. Vervolgens is iedereen gaan slapen, en ook ik ben maar op bed
gaan liggen. Een beetje geouwe hoert met mijn room mate, welke een relaxte gast is. Hij vertrekt a.s. vrijdag,
dus het zal niet lang duren dat ik een nieuwe room mate krijg. Hij vertelde dat ongeveer 90 % van de academie
uit Engeland vandaan komt, en dat geloof ik ook wel eigenlijk.

03/09/2007 maandag

om 07:00 uur hadden we weer ontbijt, en ook dit keer was het enkel droog brood met gekookte eieren. Ik moet echt even
iets aan gaan schaffen om dit probleem uit de weg te helpen. De vorige avond vertelde mijn room mate, dat er elke
maandag een room inspection is. Alles een beetje netjes weg gelegd, en toen kwamen de 6 master met een tolk binnen.
Een snelle blik door de kamer, en alles was okay :D. Dit had ik even niet verwacht...hahaha. Okay een room inspectie
tot daar aan toe, maar daar stond ik eigenlijk al van te kijken, maar met 6 man sterk...hahaha:D.
Het begon 08:30 uur te worden en ik ben maar eens buiten gaan kijken waar we een verwelkoming zouden krijgen.
Iedereen (toch nog rond de 40 studenten) nam plaats in een dubbele rij voor de Masters.

We heten de nieuwe studenten welkom op onze academy...klap klap klap.
Jullie mogen jezelf nu voorstellen....
Bij het doen van je zegje, werd je gelijk voorgesteld aan alle Masters + tolken en werd je geplaats bij je specifieke
Master. Degene die ik toegewezen kreeg was volgens een paar andere studenten de meeste Hardcore. Hij durft nogsteeds
studenten te slaan, en is over het algemeen wat harder. Dit zal even wennen worden denk ik :D...de politie was zo
streng niet.
Maar nadat dit achter de rug was, mochten we een 2 km gaan rennen (dit schijnt 3 x per dag te gebeuren voor iedere
training). Terug zijn we een half uur gaan rekken/strekken in onze eigen groep.
Toen werd de groep opgedeeld in de advange groep en de nieuwe studenten. Er waren nog 2 andere die het weekend
aangekomen waren bij mij in de groep, dus dat kwam goed uit.

We hebben deze ochtend geleerd:
De basis punch
De high kick rechtvooruit
De high kick rechtvooruit wegdraaiend naar buiten
De high kick rechtvooruit wegdraaiend naar binnen.
...De high kick voor je uit met je armen horizontaal naast je lichaam.
En de side high kick

Uiteindelijk ging alles lekker soepel, en tijdens de training had je genoeg tijd om te rusten, en je besliste zelf
waar je aan wilde werken. We hebben een groep van naar schatting 10 personen, en bijna iedereen op een andere level.
De Master loopt dan ook continu van persoon naar persoon om hem te begeleiden, wat me wel opviel.
Het is meer dat je het kunstje geleerd word, en dan je vervolgens de tijd krijgt om het onder de knie te krijgen.
Soms had ik het idee...okay...en is het nu wel goed wat ik doe. Maar uiteindelijk kwam een andere student ons meer
helpen, dus dat was wel fijn.
De moves die de andere uitvoeren zien er echt wel stoer uit. Er waren 2 bezig met een stok en een ander met een
zwaard, dat is nog even wat spectaculairder dan zonder :D.
We werden uiteindelijk uitgelegd door de tolk, de Master spreek 3 woorden engels, dat de eerste 2 weken relatief
rustig zullen zijn om de basis goed te krijgen. Daarna worden we niet meer gespaard denk ik :D.
Bij elke move die je leert welke afgetoets word schijnt voor het aanzien van de hele academie te gebeuren met alle
Masters die je beoordelen. Dit kan nog spannend worden vrees ik :D.
12:00 uur mochten we weer aanschuiven voor het middag eten. En tot mijn grootste verbazing serveerde ze....friet ?
Wat is dit nu weer...hahahaha:D. In Hong Kong had ik nog een keer een frietje besteld omdat ik nooit verwachte dat
in de academie aan te treffen. Krijg je op je eerste trainings dag friet voor je neus :D.
Ik kon het niet over mijn hart krijgen om het te eten, en heb me maar tegoed gedaan aan het vlees + groente.
Er zijn andere studenten hier die ook geen rijst eten, omdat deze erg vet schijnt te zijn. Maar zover ga ik "nog" niet :D
Van 12 tot 3 uur heb je een rust moment, en ik heb besloten om "old school" te gaan.
Mijn room mate lief aangekeken, maar die wilde met liefde mijn haar eraf scheren.
Dus ik ben nu weer kort gewiekt.
Er zijn hier toch best wel veel dingen die me opvallen, zelfs de Masters hebben allemaal haar. Ik ben op dit moment de
enige zonder haar, maar goed...ik ben er dan ook voor mezelf.
Ik heb sochtens tevens dunnen sport schoenen gekocht voor het trainingen. Mijn normalen sport schoenen wil ik alleen
gebruiken voor het hardlopen. Het is 1 al arm genoeg en 2 het vecht een stuk lekkerder met een plattere zool.
De middag training zal meer kick-box achtig worden, dus dat zal wel vermoeiender wezen.

Ik ga proberen van al mijn vorderingen filmpjes te maken, dus met een beetje geluk staat er elke dag een nieuw filmpje op.
Ik heb nog 45 min te killen voordat we weer van start gaan, dus ik ga nog even op bed liggen.

• 03 September 2007 - 09:32

Dennis:

Hee jackie Chan hehe....zo de kriebels wat klinkt het relaxed man in de zin van ik wil ook!!!haha ik ben heel erg benieuwd naar je video's!! Door al jou kunsten daaro heb ik ook weer mijn vechtkriebels gekregen en ik ben dan ook van plan om meer te gaan trainen zodat ik enigzins nog wat tegenstand kan bieden wanneer jij als klein ninjakaboutertje terug komt....:D

Daarnet hebben ze in het ziekenhuis mijn laatste watten eruit getrokken heb nu eindelijk een beetje fatsoenlijk lucht nu nog op krachten komen..ik rust nu nog ff dagje uit morgen ga ik langzaam weer wat dingen doen zoals ff wat opdrachten voor school etc etc..!!

Trouwens wel raar dat je masters allemaal haar hebben...hallo liegen ze ons voor op discovery en NGC?? daar zijn ze toch ook allemaal bold!!! naja aardig gek maar ik wens je veel succes bij je trainingen en zoeken naar balans e.d. klein hypergabbertje van me haha

Groeten en een dikke kus natuurlijk van Anita tevens ook van mij:D